Gazete Vatan Logo

Edirne ve ilçelerde hangi parti kazandı? 31 Mart yerel seçim: Edirne Büyükşehir ve ilçe belediyelerde kazanan partiler ve isimleri...

31 Mart 2024 yerel seçimleri geride kaldı. Milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yerel yöneticiler bu seçimle 5 yıl görevlerine devam edecek. En çok merak edilen illerin başında Edirne geliyor. Edirne Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini hangi partilerin kazandığı oldu. CHP ve AK Parti'nin başa baş gittiği şehirde Edirne Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP'li Filiz Gencan Akın kazandı. Peki Edirne ilçe belediyelerini hangi partiler ve isimler kazandı?

Edirne ve ilçelerde hangi parti kazandı? 31 Mart yerel seçim: Edirne Büyükşehir ve ilçe belediyelerde kazanan partiler ve isimleri...

Edirne'de yapılan yerel seçimler sonrası sonuçlar belli oldu. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan ve milyonlarca seçmenin sandık başına giderek oy kullandığı seçimlerde Edirneli vatandaşlar da oy kullandı. Şehrinin yerel yöneticilerini seçen Edirneliler aynı zamanda ilçe belediye başkanlarını da seçti. İşte Edirne Büyükşehir Belediye ve ilçe belediyeleri kazanan partiler ve isimleri...

Edirne Büyükşehir Belediye Başkanlığını 2024 yerel seçimlerinde de CHP kazandı. Aday Filiz Gencan Akın, başa baş giden mücadele sonrası başkanlık koltuğuna oturdu.

FİLİZ GENCAN AKIN
Enez: CHP - Özkan Günenç
Havsa: CHP - Hüseyin Özden
İpsala: AK PARTİ - Mehmet Kerman
Keşan: CHP - Mehmet Özcan
Lalapaşa: CHP - Zafer Sezgin Geldi
Meriç: AK PARTİ - Yunus Atay
Merkez: CHP - Filiz Gencan Akın
Süloğlu: CHP - Mehmet Ormankıran
Uzunköprü: İYİ PARTİ - Ediz Martin

EDİRNE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ GENCAN AKIN KİMDİR?

1983 yılında Edirne ili, Merkez ilçesinde doğdu. Eşi İnanç Gönenç Akın Edirne’de mimarlık mesleğini icra etmektedir. İlkokul eğitimimi Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda, Ortaokul ve Lise eğitimimi Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Haberin Devamı

2019 yılı yerel seçimlerinde 1. sıra Meclis Üyesi olarak listede yer aldı, Edirne Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi.

Edirne Belediye Meclis Üyesi seçildikten sonra Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği Üyesi, Edirne Belediyesi Meclis Başkan Vekili, Edirne Belediyesi Ulaşım Komisyonu Başkanı olarak 5 yıl boyunca görev aldı.

31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİ EDİRNE SEÇİM SONUÇLARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN