Gazete Vatan Logo

‘Ecevit hiçbir zaman yılmadı’

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in vefatının 9. yıl dönümü dolayısıyla Devlet Mezarlığı’nda düzenlenen törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkanı Masum Türker beraber katıldı.

‘Ecevit hiçbir zaman yılmadı’

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Ecevit’e birçok unvan verildiğini anımsatarak, bunlardan ona en yakışanın “Halkçı Ecevit” unvanı olduğunu belirtti. Ecevit’in siyasal yaşam mücadelesini ülkenin iyiliği ve ülkedekilerin refah içinde yaşaması için verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’nin çıkarlarını korudu, uluslararası arenada kendisine zaman zaman yöneltilen eleştiri ve baskılara boğun eğmedi. Onun tek bir ideali vardı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sini çağdaş uygarlıkla bütünleştirmekti. Siyasal yaşamında zaman zaman inişleri çıkışları oldu ama hiçbir zaman yılmadı. Onun idealleri, düşünceleri ve gelecek öngörüsü vardı. Bunları gerçekleştirmek için olağanüstü bir çaba harcadı. Onun düşünceleri, ilkeleri elbetteki yolumuzu aydınlatıyor, bundan sonra da aydınlatma devam edecek.” Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit de mezarı başında ayrıca anme töreni düzenledi. Rahşan Ecevit’e Elektronik Parti lideri Emrehan Halıcı eşlik etti.