Gazete Vatan Logo

Ece Su davasında son bilirkişi raporu: Kaptan kusurlu

Sirkeci’de feribota bineceği sırada denize düşen otomobilde ölen Ece Su davasında mahkemeye yeni bilirkişi raporu ulaştı. Çelişkinin giderilmesi için istenen son raporda anne kusursuz bulundu. Kaptan yüzde 70, İDO ise yüzde 30 kusurlu.

Sirkeci’de feribota bineceği sırada denize düşen otomobilde ölen Ece Su davasında mahkemeye yeni bilirkişi raporu ulaştı. Daha önceki iki raporun birinde aracı kullanan anne kusursuz birinde ise yüzde 45 kusurlu bulunmuştu. Çelişkinin giderilmesi için istenen son raporda anne kusursuz bulundu.
Osman Arslan’ın Zaman’da yer alan haberine göre, Sirkeci’de feribota bindiği sırada feribotun hareket etmesi üzerine Ebru Güleren Yılmaz’ın kullandığı otomobil denize düşmüştü. Olayda Yılmaz’ın kızı Ece Su Yılmaz ve annesi Şaziye Güleren hayatını kaybetmişti.
Soruşturma sırasında alınan bilirkişi raporunda feribotun kaptanı sanık Erkan Atalay İm, tam kusurlu bulunmuş anne Yılmaz ise kusursuz bulunmuştu. Son raporda İDO’nun ise yüzde 30 ile tali kusurlu olduğu anlatıldı. Risk analizlerinin yapılarak gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtilen raporda, özellikle acil durumlarda veya bu olayda yolcu ve araç yüklemesini anında engelleyecek bir sistemin veya özel emniyet prosedürlerinin olmaması nedeniyle kıyı ve gemi sahibi olan İDO’nun da yüzde 30 tali kusurlu olduğu anlatıldı. Olayla ilgili kaptan İm ve feribotta görevli iki kişi sanık olarak yargılanıyor.

Haberin Devamı