Gazete Vatan Logo

e-ALES deneme sınavı giriş yerleri belli oldu!

ÖSYM tarafından ilk defa bu sene gerçekleştirilecek olan e-ALES için, sınav giriş belgeleri yayınlandı. Peki e-ALES sınavı ne zaman yapılacak? Sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? İşte detaylar!

e-ALES deneme sınavı giriş yerleri belli oldu!

ÖSYM tarafından daha önce 28 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirileceği sosyal medya aracılığı ile duyurulan e-Ales için başvuruda bulunan adayların, sınava girecekleri bina ve salon atama işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava giriş için yer bilgilerini gösteren sınava giriş belgelerini, ÖSYM’nin resmi internet sitesi aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve kendilerine ait olan şifre ile birlikte edinebilirler. Sınava girecek olan adayların şeffaf pet şişe su dışında hiçbir araç-gereç, yiyecek veya içecek götürmemesi gereklidir. Aksi halde sınav binasına girişine izin verilmeyecek. Diğer ÖSYM sınavlarında olduğu gibi kurşun kalem, kalemtraş, silgi ve peçete ihtiyacı da yine ÖSYM tarafından karşılanacaktır.

E-ALES GİRİŞ YERLERİ VE SINAV HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

e-ALES Deneme Sınavı Nerede Yapılacak?

28 Ocak 2017 tarihinde saat 14:30’da, Ankara’da bulunan Esenboğa elektronik sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. Yapılacak olan bu e-ALES deneme sınav sonucu, ALES puanı yerine kullanılmayacaktır. Yapılan son açıklamaya göre adayların sınav binalarına en geç 14:15’e kadar giriş yapması gerekmektedir. Bu süre sonrasında giriş yapmak isteyenler sınav binalarına alınmayacaktır. Bu deneme sınavının yapılma amacı 11 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan asıl e-Ales sınavına bir ön hazırlık olmasıdır. Bu sınav ile birlikte sınava girecek olan adayların bir aşinalık kazanması istenmektedir. Çünkü e-Ales ülkemizde ilk defa uygulanacak olan bir elektronik sınavdır.

Haberin Devamı

e-ALES İle İlgili Temel Kurallar

Sınav giriş belgesi üzerinde adayın fotoğrafı, sınava gireceği merkez, bina ve salon bilgileri yer almaktadır. Giriş belgesi üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Bu yüzden adayların giriş belgelerini yazıcıdan çıktısını alırken belge üzerinde fotoğraflarının olup olmadığına dikkat etmelidirler. ÖSYM internet sitesi üzerinden temin edecekleri belge, renkli ya da siyah- beyaz olabilir. Sınav günü belgenin yanlarında bulunması zorunludur. Belge üzerinde ÖSYM tarafından belirlenmiş olan bilgiler dışında, herhangi bir işaret, yazı, resim vb. bulunmaması gereklidir. Sınav günü fotoğrafı görünür bir şekilde giriş belgesi olmayan adaylar sınava giriş yapamayacaktır. Sınavın başlamasından bir saat önce sınava girilecek olan binanın önünde hazır olarak beklenmelidir. Böylece kimlik ve güvenlik kontrolleri, salonlara giriş işlemleri zamanında yapılabilir. Sınav günü öncesinde, sınav giriş yerlerinin görülmesi adaylar için bir fayda sağlayacaktır. Adayların ÖSYM sitesi üzerinden almış oldukları giriş belgesi dışında herhangi bir giriş belgesi gönderilmeyecektir. Bunlar dışında sınav günü, giriş belgeleri dışında adayların fotoğraflı ve onaylı özel kimliklerini de yanlarında bulundurmaları gereklidir.

Haberin Devamı

e-ALES ile ALES Arasındaki Fark Nedir?

İlk defa yapılacak olan e-Ales ile ALES arasında bulunan tek bir fark vardır. O da e-Ales sınavının elektronik ortamda gerçekleştirilecek olmasıdır. Bunun dışında bir farklılık bulunmamaktadır. e- Ales sınavına girenler, ilkbahar ALES ve sonbahar ALES sınavlarına da girebilecektir. Bu konu ile ilgili engelleyici bir açıklama yapılmamıştır.

Haberin Devamı

e-ALES Süresi ve Soru Sayısı

Sınav süresi 180 dakika olarak belirlenmiştir. Soru sayıları; sayısal 1 ve sayısal 2 için 40’ar soru, sözel 1 ve sözel 2 için 40’ar soru şeklinde olacaktır.

e-ALES Nasıl Yapılacak?

e-Ales her ne kadar elektronik bir ortamda gerçekleştirilecek olsa da mantık ve matematik sorularının çözümü için kalem ve kağıda ihtiyaç olacaktır. Adayların, elektronik sınav merkezinde kalem, boş kağıt ve klavyesi olmayan bir bilgisayar ile sınava girmesi beklenmektedir.