Gazete Vatan Logo

Duruşma sırasında Gülen’den mesaj!

FETÖ/PDY’nin 25 Aralık darbeye teşebbüs davasında tutuklu yargılanan eski emniyet müdürü Yakub Saygılı’nın avukatı 1 Aralık 2016’daki duruşmada müvekkiline teslim edilmek üzere içinde “savunmaya ilişkin” bir metin olduğunu ifade ettiği bir zarfı mahkemeye sundu

Duruşma sırasında Gülen’den mesaj!

Mahkeme Heyeti, ön yüzünde Gülen’in onursal başkanı olduğu Washington merkezli Rumi Forum’a ait çıktılar, arka yüzünde ise çeşitli yazıların bulunduğu iki şeffaf dosya içindeki evrakı incelemek için sanığa vermedi. Saygılı, 22 Şubat’ta görülen duruşmada, mahkemenin bir önceki celse incelemek üzere aldığı evrakı vermesini istedi.

Evraka el konuldu

Ancak heyet, 5275 sayılı Kanun’un 59. maddesinin 5. fıkrasının “Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olan hükümlünün avukatına veya avukatın hükümlüye verdiği belge veya dosyalar ve aralarındaki konuşmalara ilişkin tuttukları kayıtlara el konulabilir” hükmü gereğince evrakın sanığa verilmeyerek el konulmasına hükmetti. Mahkeme heyeti, evraktaki ifadelerin ve yazıların ‘’örgütsel bir mesaj’’ taşıdığını değerlendirerek, içeriği araştıracak.

‘Paralel cezaevi müdürü gibi’

İzmir’de ele geçirilen “ByLock” yazışmalarında, Silivri’den tahliye edilen bir kişinin örgüt üyelerine “moral” amacıyla paylaştığı içerikler ele geçirilmişti. “Silivri hatıraları” başlığıyla paylaşılan mesajlarda, “Radyo Cihan’da bamteli dinleyip ertesi gün üzerine kritikler yapılıyor. Çok önemli tahliller çıkıyor mazgaldan. Herkesin morali çok yüksek. Bunda en önemli faktör geride kalanlara sahip çıkılıyor olması. Yakub Saygılı paralel cezaevi müdürü gibi. Büyük mücadele veriyor yönetime karşı. Savunma için bilgisayar hakkı gibi şeyleri söke söke aldılar” yazıyordu.

Haberin Devamı