Gazete Vatan Logo

Dünya öğretmenler günü mesajı, sözleri, görselleri! En güzel, kısa ve uzun seçenekli, anlamlı 5 Ekim dünya öğretmenler günü kutlama mesajları ve Atatürk’ün öğretmen sözleri!

Dünyanın en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik mesleğini icra edenlerin günü ülkemizde 24 Kasım’da kutlanırken, birçok ülkede 5 Ekim’de kutlanıyor. 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Biz de öğretmenlerimizin gününü kutlayacaklar için “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlama mesajları” derledik. İşte En güzel, kısa ve uzun seçenekli, anlamlı 5 Ekim dünya öğretmenler günü mesajları ve Atatürk’ün öğretmen sözleri…

Dünya öğretmenler günü mesajı, sözleri, görselleri! En güzel, kısa ve uzun seçenekli, anlamlı 5 Ekim dünya öğretmenler günü kutlama mesajları ve Atatürk’ün öğretmen sözleri!

Öğretmenlik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için kutlanan Öğretmenler Günü evrensel olarak 5 Ekim’de kutlanıyor.  1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıl dönümüdür.

Dünya öğretmenler günü mesajlar ve sözleri

Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır… (Mustafa Kemal Atatürk) Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Öğretmen doğan güneş gibidir, etrafını aydınlatmayı ve karanlıklara meydan okumayı amaç bilir. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan bilim, kültür ordusudur. Öğretmenler gününüz kutlu olsun…

Haberin Devamı

Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.

Öğretmen, taze ruhları işleyen ustadır. Nesiller yaratır; ülkeler değil, gönüller fetheder. (Arif Hikmet Par)

Heykeltıraş mermere ne ise, öğretmen de çocuğa odur. (Atasözü)   

Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en fedakar ve saygıdeğer insanlarıdır. (Atatürk)

Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime ben, öğretmenlik yapabiliyorsam, beni onunla anlatın. Yoksa kazandığım zaferler, yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir. (Atatürk)