Gazete Vatan Logo

Dünya Fenerbahçeliler Günü sözleri ile en güzel, anlamlı resimli 19.07 Fenerbahçeliler Günü mesajları, görselleri! Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun

Fenerbahçe, her yıl 19.07 tarihinde Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü kutluyor. 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü taraftarlar tarafından coşkuyla kutlanırken, Dünya Fenerbahçeliler Günü'ne özel en güzel, anlamlı, resimli sözler ve mesajlar da araştırılıyor. 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler günü sözleri, mesajları ve görselleri...

Dünya Fenerbahçeliler Günü sözleri ile en güzel, anlamlı resimli 19.07 Fenerbahçeliler Günü mesajları, görselleri! Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun

Fenerbahçe Kulübü, camianın her yıl kutladığı Dünya Fenerbahçeliler Günü'ne ilişkin mesaj yayınladı. Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda "Bugün, yarın ve her gün İyi ki, İyi ki Fenerbahçe" sözleri paylaşıldı. Biz de taraftarlar için Dünya Fenerbahçeliler Günü mesajları ve sözleri paylaştık. İşte en güzel, anlamlı resimli 19.07 Fenerbahçeliler Günü sözleri…

DÜNYA FENERBAHÇELİLER GÜNÜ SÖZLERİ VE MESAJLARI!

Fenerbahçe'mize başarılarıyla, sevinçleriyle ve hüzünleriyle birlikte kalpten bağlandık. Bu sevgimiz hiç dinmedi, dinmeyecek.

Şampiyonluklar kutlayacağımız bir yıl olmasını temenni ediyor, tüm Fenerbahçelilerin Dünya Fenerbahçeliler Gününü kutluyorum!

Sevdik seni, her şeyden çook! Fenerbahçe, bize bu yoldan geri dönüş yok…

Gülersem sevincim, ağlarsam gözyaşım, ölürsem toprağım ol Fenerbahçem. 19.07 Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun.

Herkes diyor ki "okuyun da adam olun", Fenerbahçeliyiz bundan büyük adamlık mı olur! 19.07 Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun.

Haberin Devamı

Sarı lâcivert renklere gönül verenlerin 19.07 "Dünya Fenerbahçeliler Günü" kutlu olsun...

Dünya Fenerbahçeliler Günümüz kutlu olsun. Birlikte nice şampiyonluklara...

1907'de doğdu aşkımız, sarı lacivert renkleri oldu şarkımız, sporun her dalında bizim sanımız, hiç bitmedi bitmeyecek bizim aşkımız! 19.07 Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun.

Ne mutlu seni sevene, sonsuza kadar Yaşa Fenerbahçe!

Bir sevdaysa hayatı anlamlı kılan, sonsuza dek sarı-lacivert o zaman! Hepimizin 19.07Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun.

Seviyorum seni, her zerreni. Bazen sinir, bazen keder, bize her gün Fener… Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun…

Bir ihtimal daha olsa bir gençlik daha harcarım uğruna…

Bir ömür formanı sırtımda sevdanı kalbimde taşıyacağım! Dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE olacak. Dünya Fenerbahçeliler Günü'müz kutlu olsun!

Canlar, Yılmazlar, Lefterler geldi, Cemil, Ziya, Selçuk, Alparslan, Osman Oğuz, Aykut, Rıdvan, Engin ve niceleri! Bitmez Fener efsaneleri!  Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun.

Haberin Devamı

 

FENERBAHÇE’NİN KURULUŞU

Fenerbahçe'nin kuruluşu resmi olarak 1907 olarak geçmektedir. Fakat tarihinde ilk kuruluş yılı olarak 1899'dur. O zamanlar adı Black Stockings FC'dir. Bu kulubü kuranlar ile Fenerbahçe'yi kuranlar aynı kişilerdir. Black Stockings kapandıktan sonra bu sefer 1902'de Kadıköy Kulubü olarak kurulur. Yine kapanmak zorunda kalınmasından sonra 1907'de şimdiye kadar uzanan Fenerbahçe Spor Kulubü 1907'de kurulur.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kurucuları ise Nurizade Ziya Bey, Ayetullah Bey ve Necip Bey'dir. İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kurulmuştur. Kulübün adı oturdukları semtten esinlenerek Fenerbahçe yapılmıştır. Formalarındaki renkleri ise Fenerbahçe'deki papatyanın renklerinden yani sarı ile beyazdan oluşması kararlaştırılmıştır. Kulubün renkleri 1909 yılında sarı-beyazdan sarı-laciverte dönüştürülmüştür.

1907 yılında kurulan Fenerbahçe'de her yıl '19 Temmuz' tarihi "Dünya Fenerbahçeliler Günü" olarak kutlanır. Bu tarihte kulüp, dernekler ve taraftarlar özel etkinlikler düzenler. Bu kutlamalar, 2002 yılında başladı.

Haberin Devamı