Gazete Vatan Logo

Dünya Engelliler Günü ne zaman ilan edildi? 3 Aralık neden Dünya Engelliler Günü, Dünya Engelliler Günü nasıl ortaya çıktı?

Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 3 Aralık'ta küresel çapta düzenlenen ve engellilik konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen özel bir gün olarak kutlanıyor. Peki, Dünya Engelliler Günü ne zaman ilan edildi? 3 Aralık neden Dünya Engelliler Günü, Dünya Engelliler Günü nasıl ortaya çıktı?

Dünya Engelliler Günü ne zaman ilan edildi? 3 Aralık neden Dünya Engelliler Günü, Dünya Engelliler Günü nasıl ortaya çıktı?

Dünya Engelliler Günü, her yıl 3 Aralık'ta kutlanan özel bir gün. Bu gün, engellilerin hayatlarına dikkat çekmek ve onların haklarına saygı göstermek için dünya genelinde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

3 Aralık neden Dünya Engelliler Günü, Dünya Engelliler Günü nasıl ortaya çıktı?

Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür. Bugünde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. Hükûmet desteği ve sivil toplum organizasyonlarıyla birlikte bugünün kutlanması çeşitlilik göstermektedir.

Her yıl belirlenen farklı temalar etrafında şekillenen bugün, engelli bireylerin toplumda tam ve eşit katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu yıl da birçok ülkede düzenlenen etkinlikler, engellilik konusundaki farkındalığı artırmayı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.