Gazete Vatan Logo

Dünya Barış Günü 1 Eylül mü 21 Eylül mü? Dünya Barış günü ne zaman, hangi gün ve hangi ülkelerde kutlanır?

"Dünya Barış Günü, her yıl 1 Eylül tarihinde dünya genelinde kutlanır. Birleşmiş Milletler (BM), 7 Eylül 2001'de aldığı bir kararla bu özel günü 21 Eylül olarak kabul etmiş ve kaydırmıştır. Peki, Dünya Barış Günü ne zaman kutlanır, Dünya Barış Günü 1 Eylül mü 21 Eylül mü? Dünya Barış Günü ülkemizde hangi tarihte kutlanır, Dünya Barış Günü hangi gün?

Dünya Barış Günü 1 Eylül mü 21 Eylül mü? Dünya Barış günü ne zaman, hangi gün ve hangi ülkelerde kutlanır?

Dünya Barış Günü. Bazı kaynaklarda Dünya Barış Günü tarihinin 21 Eylül olarak kaydedilmesi nedeniyle vatandaşlar “Dünya Barış Günü 1 Eylül mü 21 Eylül mü? Dünya Barış günü ne zaman, hangi gün ve hangi ülkelerde kutlanır?” sorusuna yanıt aranıyor.

Dünya Barış Günü 1 Eylül mü 21 Eylül mü?

Dünya Barış Günü resmi olarak 21 Eylül tarihinde kutlanmaktadır. Buradaki gerekçe ise Birleşmiş Milletler'in almış olduğu karara dayandırılmaktadır. Literatürde Uluslararası Barış Günü olarak da bilinen Dünya Barış Günü, Almanya'nın 1939 yılında Polonya'yı işgal ettiği tarih olan 1 Eylül olarak kabul edilmekteydi. Ancak bu tarih, 7 Eylül 2001 tarihli Birleşmiş Milletler Kararı ile 21 Eylül olarak kabul edilmiştir. 

Dünya Barış günü ne zaman, hangi gün?

Birleşmiş Milletler, Barış Günü'nde, dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi amaçlıyor. Her 21 Eylül’de, Birleşmiş Milletler Merkezi’ndeki “Barış Çanı” çalınıyor. Savaşlardaki insani kıyımın anısına Japonya tarafından yaptırılan bu çan, dünyanın tüm kıtalarından çocukların bağışladıkları bozuk paralarla üretildi. Çanın üzerine, “Çok Yaşa Mutlak Barış” yazısı kazındı.

Haberin Devamı

Dünya Barış Günü ülkemizde hangi tarihte kutlanır?

Dünya Barış Günü (Uluslararası Barış Günü – International Day of Peace), her yıl 21 Eylül tarihinde kutlanan uluslararası bir bayramdır. “Dünya Barış Günü” sadece Türkiye ve KKTC tarafından 1 Eylül tarihinde kutlanmaktadır.