Gazete Vatan Logo

Dragon Ball Filmleri İzleme Sırası...dragon Ball Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Dragon Ball serisi, bütün zamanların en popüler ve en tanınmış animelerinden biri olmaktadır. 30 yılı aşkındır kalıcı bir popülariteye sahip olan bu film, Amerikan dublajlı olan versiyonuna kadar çok kapsamlı bir izlenme oranına sahip olmaktadır. Dragon Ball, insanların izlemekten hala hoşlandığı bir klasiktir. Dragon Ball, abartılı olan güç fantezisini de pek çok kez büyük ekrana getirmiştir. 

Dragon Ball Filmleri İzleme Sırası...dragon Ball Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Dragon Ball Filmleri İzleme Sırası

Dragon Ball çok fazla izlenme oranına sahip olan hikayelerini çok sevdiğimiz filmlerden oluşmaktadır. Filmler, genelde televizyon dizisi için kural dışı kabul edilen hikayelerde daha çok haftanın kötü adamı tipi yaklaşımını sunar. Bu nedenle de filmlerdeki olayların TV'deki ana hikayeleri etkilediğini de nadiren görürsünüz.

Dragon Ball filmlerinin çoğu, bize en sevdiğimiz karakterleri daha fazla görme şansı veren eğlenceli yan hikayelerdir. Bazı durumlarda da bu filmler, serideki hikayeleri daha yoğun bir biçimde tekrardan anlatır. 

Filmlerin her birinin zaman çizelgesine göre nerede geçtiğini belirlemek de zordur. Fakat filmler kronolojik sıralamaya göre farklı yıllarda izlenmektedir. 

Genel olarak, Dragon Ball, oldukça uzun bir geçmişe sahiptir. Bunun sonucunda da serinin kronolojik sıralaması, filmi devamlı takip eden çoğu kişinin meraklandığı bir konu olmaktadır.

Dragon Ball Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir? 

1- Dragon Ball (1986-1989): İlk seri olarak, aynı isimde manga serinin ilk baştaki anime uyarlaması yer alıyor. Bunun yanında Akira Toriyama imzalı olan manganın 194 bölümünü ekrana taşıyan bu animasyon, hikayeye derinlik katması ve de mangada bulunan unsurları genişletmesi nedeni ile özel bir yere sahipti. 

Haberin Devamı

2- Dragon Ball Z (1989-1996): İzlenme sırasında da anlaşılacağı gibi Dragon Ball’un devamı olarak nitelendirilen bir seridir. 

3- Dragon Ball GT (1996-1997): Orijinal özellikte olan Dragon Ball Z anime serisinin devamıdır. Dragon Ball serisi bittikten 5 yıl sonra gerçekleşir. 

4- Dragon Ball Kai (2009 -2011): Dragon Ball Z serisinin Akira Toriyama imzalı orijinal manga ile daha uyumlu olacak bir biçimde tekrardan ele alınmış versiyonudur.

5- Dragon Ball Kai: The Final Chapters (2014- 2015): The Final Chapters, yalnızca uluslararası pazarlarda izlenmesi amacı ile İngilizce dublajlı bir şekilde çekildi. 

6- Dragon Ball Super (2015- 2018): Sondan bir önceki hikaye, Majin Boo Arc’ın sonrasından 6 ay sonra devam ediyor. 

7- Super Dragon Ball Heroes (2018- günümüz): Dragon Ball Super’de yer alan olayların sonrasında devam ediyor ve ana seride yer alan birkaç başka olayı konu alıyor.

Haberin Devamı