Gazete Vatan Logo

Dönüş kazaları başladı!

Bayram tatili sona eriyor. Tatilcilerin yola çıkmasıyla maalesef yollar da kan gölüne döndü

9 günlük bayram tatili sona eriyor. Tatilcilerin yola çıkmasıyla maalesef yollar da kan gölüne döndü. Tatilin ilk 7 gününde gece yarısına kadar meydana gelen 172 trafik kazasında 113 kişi öldü, 597 kişi ise yaralandı. Konya'da sabaha karşı meydana gelen kazada 5'i ağır 26 kişi yaralandı. Yaralılar arasında çocuklar da vardı. Anne ve babalarını sedyede gören çocukların ağlaması yürek burktu.

KONYA'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yolcu otobüsü, önündeki kamyona çarptı. Kazada, 6'sı ağır 26 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 02.30 sıralarında Konya- Seydişehir Karayolu'nun 45'inci kilometresinde meydana geldi. Antalya’dan Kayseri’ye giden Ali Uslu yönetimindeki yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak önünde seyreden Osman Yaprakçı yönetimindeki pancar yüklü kamyona çarptı. Kazada, 6'sı ağır 26 kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Tedavi altına alınan yaralıların isimleri şöyle:
“Nihat Hiçyılmaz (62), Beyza Hiçyılmaz (30), Tülin Hiçyılmaz (53), Leyla Selçuk (55), Halit Çağıl (36), Cavit Timur (19), Yasin Ertosun (31), Nebi Yıldırım (4), Cengiz Yıldırım (1,5), Rukiye Yıldırım (26), Elif Necla Ertekin (3), Berkan Zile (23), Gülhanım Çakmak (70), Nihat Çakmak (74), Pakize Yozgat (73), İsmail Duman (30), Pınar Duman (26), Öykü Duman (1), Raziye Kaştan (19), Orhan Karakaya (38), Mehmet Yıldırım (32), Mehmet Altıparmak (19), Sezer Çağlayan (19), Yusuf Arda Çandır (18), Betül Bankoğlu (23), Elçin Ordukaya (21).”

Kazadan yara almadan kurtulan diğer yolcular da üzerlerine battaniye örterek, olay yerinde diğer yolcuların kurtarılmasını bekledi.


SIKIŞTIĞI YERDEN KURTARILAN ANNENİN İLK SÖZÜ “ÇOCUKLARIM” OLDU

Kazadan yara almadan kurtulan, ancak anneleri otobüs içinde sıkışan Cengiz (1,5) ve Nebi Yıldırım (4), 112 sağlık ekipleri tarafından bir battaniyeye sarılarak, olay yerinde bekletilen ambulansın içine alındı.

Otobüs içinde sıkıştığı yerden en son kurtarılan anne Rukiye Yıldırım'ın (26) sedyede ambulansa taşınırken, görevlilere çocuklarını sorması herkesi duygulandırdı. Ambulansın ön kısmında oturan küçük çocuğunun ağlaması üzerine anne Yıldırım, “O daha emiyor. Ondan ağlıyor. Onu bana verin” diyerek gözyaşı döktü.

Anne ve çocukları daha sonra aynı ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Anne ve çocuklarının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bazı yolcular, otobüs şoförünün direksiyon başında uyukladığını iddia ederken, kamyon ve otobüs şoförünün gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

BAYRAMIN BİLANÇOSU AĞIR

Bu arada dün saat 24:00'ten sonra meydana gelen kazalar hariç olmak üzere, 9 günlük bayram tatilinin 7 gününde yaşanan 172 trafik kazasında 113 kişi öldü, 597 kişi ise yaralandı

Haberin Devamı