Gazete Vatan Logo

Dokunulmazlık teklifi

Baykal: İki kişinin dokunulmazlığı kaldırılsın

Malatya'da vatandaşlara seslenen CHP lideri Baykal, Meclis'te sadece iki kişi için dokunulmazlığın kaldırılmasını istedi, gerekçesini de şöyle açıkladı:


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Mecliste sadece iki kişinin, senin ve benim dokunulmazlıklarımı kaldıralım. Sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve benim. Diğer milletvekillerininkine dokunmayalım. Neymiş gerçek ortaya çıksın' dedi.

Deniz Baykal, partisince Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, yolsuzluklara dikkati çekerek, her ülkede yolsuzluk olabileceğini, ancak Türkiye'deki yolsuzluğun kişisel olmadığını, teşkilatlı bir yolsuzluk olduğunu öne sürdü.

Konuşmasında ağırlıklı olarak ekonomik sorunlara değinen Baykal, Erdoğan’a “Onu bunu suçlayacağına gel meydana işsizliğin, yoksullaşmanın hesabını ver” diye seslendi:

REFAH NEREDE?: Kalkınma buralara gelmedi mi? Türkiye ekonomisi hızla kalkındı, refah ülkesi oldu diyorlardı. Buraya gelmedi mi? Bu iş nasıl oluyor. Türkiye kalkınıyor, büyüyor, zenginleşiyor, ama Malatya zenginleşmiyor! İşsizlik en büyük sorun. Her ailede birisi iş bulabilse çalışsa durum biraz toparlanacak ama o da yok. Buraya nasıl geldik? O zenginlik hikayeleri var ya, onları anlata anlata Türkiye’yi buraya getirdiler.

NEYİ TEĞET GEÇECEK: Türkiye dünyada işsiz sayısı artan ikinci ülke. Birinci ülke ise iflas eden İzlanda. Vallahi kriz teğet geçti mi geçmedi mi, git çiftçiye sor. O kriz çiftçinin böğrüne saplandı. Neyi teğet geçecek? Türkiye’de sanayinin çarkları durdu. Ekonomik tıkandı. İşsizlik patladı. Başbakan meydan meydan nutuk atmakla meşgul. Onu bunu suçlamakla meşgul. Onu bunu suçlayacağına gel meydana işsizliğin, yoksullaşmanın hesabını ver. Olmadık tartışmaların içinde başbakan. Çok yanlış işler yapıyor.

TEHDİT EDİYORLAR: İşler sıkıntıya girince, eskiden halkın ağzının içine bakanlar, şimdi halka tehdit söylemeye, pazarlık yapmaya, baskı yapmaya bakarlar. Yakışıyor mu sana şimdi başbakan, bakan olarak millete afra tafra yapmak, tehdit etmek yakışır mı? Neymiş adayıma oy vermezsen ben sana gösteririm. Şimdi bunun bir derse ihtiyacı yok mu? Bu her şeyi bir yana bırak, bir demokrasi görevi değil mi? Bu görevi ihmal etmeye gelmez. Şu Tunceli’de olanlara ne diyorsunuz? Demokraside böyle bir şey var mı? Nerden geliyor değirmenin suyu.

YOLSUZLUK: Türkiye’de bir iktidar var. Belli bir yolsuzluk gördü mü hemen himayesine alıyor. Deniz Feneri diye bir olay var. Adam Almanya’da dernek kurmuş, fitre zekat toplamış, yardım edeceğim diye. Kurye marifetiyle buraya taşımış, şirket kurdurmuş, televizyon kanalı kurdurmuş, AKP’ye Tayip Erdoğan’a methiyeler düzüyor.

Haberin Devamı