Gazete Vatan Logo

Doğum günü hediyesi mezar taşı!

Aslı Ayan’ın babası Ali Ayan ilk kez konuştu

Fren bile yapmadan üzerine gelen otomobilin kurbanı olan 20 yaşındaki Aslı Ayan’ın babası, “Kızımın bugün 21’inci doğum günü. Ona mezar taşı yaptırdım” dedi.


İstanbul Maltepe’de 5 Mayıs 2013 tarihinde sabaha karşı meydana gelen kazada arkadaşı Mehmet Ali Kazan ile birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan 21 yaşındaki Aslı Ayan’a hiç fren yapmadan çarpan 24 yaşındaki Eyüp Hakan Yücel, kazanın ardından olay yerinden hızla uzaklaştı. Aslı’nın hayatını kaybettiği olaydan bir gün sonra teslim olan ve üç ay önce ehliyetine el konulduğu belirlenen Eyüp Hakan Yücel tutuklandı. İddianamede bilinçli taksirle ölüme neden olmak suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada “Olay aniden oldu. Yola fırladı. Frene bile basamadım” diyen sanık 107 günlük tutukluluk sürecinden sonra tahliye edildi. Sanığın tahliyesi tanık trafik polisi Serdar Kazdağlı’nın “Sanık denetimden kaçmadı. Aracın hızı normaldi zig zag’da çizmiyordu” ifadesi ile genç kızın o gece yanında olan arkadaşı Mehmet Ali Hazar’ın savcılıkta verdiği, “Aslı aniden yola fırladı” ifadesi etken oldu. Mahkeme Hakimi Remzi Özdemir Hakan Yücel’i önce 2 yıl hapis cezasına çarptırdı, pişmanlığını da göz önüne alarak cezasını 1 yıl 8 aya indirdi ve erteledi.

‘En yüksek cezayı verin’

DURUŞMAYA Aslı Ayan’ın babası Ali Ayan da katıldı. İlk kez konuşan baba Ali Ayan , “Bugün 21 yaşına bastı. Doğum günü hediyesi olarak ona mezar taşı yaptırmak durumunda kaldım. Kızım bütün tahsil hayatı boyunca başarılı örnek gösterilen bir öğrenci olmuştur. Karar verilirken bu hususun göz önüne alınmasını en yüksek cezayı talep ediyorum” dedi.

Haberin Devamı