Gazete Vatan Logo

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet doğalgaz desteği başvuru ekranı açıldı mı?

Doğalgaz desteği başvuruları vatandaşın gündeminde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan doğal gaz yardımı desteği ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarda bulunmuştu. Doğalgaz desteği ödeme tarihleri ve kimlere verileceğini açıklayan Bakan Yanık, " İnşallah eğer mümkün olursa mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz." demişti. Peki, doğalgaz yardımı başvuruları ne zaman? Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet’ten doğalgaz yardımı başvurusu açıldı mı? İşte detaylar…

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet doğalgaz desteği başvuru ekranı açıldı mı?

Doğalgaz desteği başvuruları kışın iyice kendini hissettirdiği bugünlerde vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tıpki kömür yardımı gibi ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz yardımının yapılacağını duyurmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da doğalgaz desteği ile ilgili çalışmalara devam ediyor. Bakan Derya Yanık, mart ayı gibi ödemelerin gerçekleşebileceğini duyurmuştu. Peki, doğalgaz yardımı başvuruları ne zaman? Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet’ten doğalgaz yardımı başvurusu açıldı mı? İşte detaylar…

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Sağladığımız kömür yardımı kadar doğalgaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğalgaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğalgaz ücretine yardımcı olacağız. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız” dedi.

Haberin Devamı

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN VE KİMLERE VERİLECEK?

Doğal gaz yardımı ile ilgili açıklama yapan Bakan Yanık, "Biz çalışıyoruz, programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor. İnşallah eğer mümkün olursa mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Doğal gaz altyapısının oluştuğu, yardım alması gereken vatandaşlarımız oluyor. Dolayısı ile hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlarımıza katkısı açısından doğalgaz desteğimize çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ FATURA YARDIMI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Yanık, sosyal yardım başvurularının e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabileceğini belirtti.

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ KAÇ AY YAPILACAK?

Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Öyle ki kömürün 2 katından fazla hane sayısı. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz. Yani, ödemelerimiz ısıl haritaya göre belirlenmiş 450 lira 1150 lira arasında değişiyor bölgesine göre. Belirttiğimiz tarihleri geçmemek, eğer mümkün olursa daha erken sürelerde yapmak için yoğun bir gayret gösteriliyor."

Haberin Devamı

Bakan Yanık, doğal gaz ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez gerçekleştirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Doğal gaz ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin bilgi veren Yanık, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağını bildirdi.

DOĞALGAZ MÜJDESİNİ CUMHURBAŞKANI DUYURMUŞTU

Doğalgaz desteği hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Görüldüğü gibi vatandaşımızı fiyat artışına yönelik ezdirmemeyi sürdürüyoruz. Vatandaşlara kömür yardımını. doğalgaz desteği olarak da verebileceği haberini sizlerle paylaşmak istiyorum." demişti.