Gazete Vatan Logo

Diyarbakır’dan bir yıldızı doğuyor!

Güneydoğu Anadolu'dan milli takıma ilk kez seçildi

Güneydoğu Anadolu bölgesinden milli takıma ilk kez bir oyuncu seçildi. Bağlar Belediyesi sayı kraliçesi Zilan artık U15’te Türkiye için oynayacak.

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi kız Basketbol takımının yıldızı Zilan Gülsüm, 2014 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan U15 Türkiye Yıldız Kız Milli Takım aday kadrosuna seçildi. Şanlıurfa, Malatya, Samsun, Mersin ve İstanbul’da yapılan milli takım seçmelerinin ardında U15 Milli Takımı’na seçilen Bağlar Belediyesi oyuncusu Zilan Gülsüm, bölgede bir ilki gerçekleştirerek, 2014 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacak olan Yıldız Kız Milli Takım aday kadro oyuncusu olarak 30 Ocak Çarşamba günü milli takım kampına gidecek. İstanbul Ataköy Marina Otel’de toplanacak ekibin içinde Zilan Gülsüm’ün yanı sıra 15 milli basketbolcu, 2 Şubat Cumartesi gününe kadar çalışmalarını sürdürecek.

En iyi oyuncu seçildi

2012 Nisan ayında Nevşehir’de yapılan Anadolu Şampiyonası’nda, Diyarbakır Bağlar Belediyesi Kız Basketbol Takımı şampiyon olmuş ve Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştı.

Anadolu Şampiyonası’nda ’en iyi oyuncu’ ve ’sayı kraliçesi’ olarak da Zilan Gülsüm seçilmişti. Zilan Gülsüm’ün yüksek performansını mercek altına alan Türkiye Kız Milli Takımlar Altyapı Koordinatörleri, Türkiye Yıldız B Milli Takımı’na da almıştı.

Haberin Devamı