Gazete Vatan Logo

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kimdir? Eski MİT Başkanı Hakan Fidan kaç yaşında, hangi okuldan mezun oldu?

Hakan Fidan Dışişleri Bakanı oldu. 2023 Cumhurbaşkanlığı yeni kabinesinde Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan eski MİT Başkanıydı. 1968 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Peki, Hakan Fidan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kimdir? Eski MİT Başkanı Hakan Fidan kaç yaşında, hangi okuldan mezun oldu?

Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu. En genç MİT Müsteşarı olarak karşımıza çıkan Hakan Fidan, hali hazırda mevcut Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı'ydı. 3 Haziran Cumhurbaşkanlığı yeni kabinesinde Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan 1968 yılında dünyaya geldi. Peki Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan nereli?

HAKAN FİDAN KİMDİR?

Hakan Fidan, 1968 yılında Ankara'da doğmuştur. Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu (1986) ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur. Evlidir. Akademik tahsilinin büyük kısmını TSK'daki görevi esnasında yapmıştır. Almanya'da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı'nda yurtdışı görevde bulunmuştur.

Bu dönemde, University of Maryland University College'dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans dereceleri, yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden yüksek lisans ve doktora dereceleri almıştır.

10 Şubat 2015 tarihinden geçerli olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisinden milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Ancak 9 Mart 2015 tarihinde yazılı açıklama yaparak aday adaylığı başvurusunu geri çekti. 10 Mart 2015'te görevine geri döndü. Hakan Fidan, şu anda mevcut Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı'dır.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Dışişleri Bakanı olarak atanmıştır.