Gazete Vatan Logo

Dilek Ertek kimdir, nasıl öldü, bulundu mu? Türkiye Tiffany CO'nun Türkiye distribütörü Dilek Ertek hakkında merak edilenler

Türkiye Tiffany CO’nun sahibi sosyetenin ünlü ismi 1 çocuk annesi Dilek Ertek, tatil amacıyla gittiği Haiti’de içinde bulunduğu tekneden denize düşerek kayboldu. Ertek’i arama çalışmaları devam ediyor. Peki, Dilek Ertek kimdir, Türkiye Tiffany CO'nun Türkiye distribütörü Dilek Ertek öldü mü?

Dilek Ertek kimdir, nasıl öldü, bulundu mu? Türkiye Tiffany CO'nun Türkiye distribütörü Dilek Ertek hakkında merak edilenler

Dünyanın en ünlü lüks mücevher markalarından Tiffany Co.’nun uzun yıllardır Türkiye distribütörlüğünü yapan Dilek Ertek, tatile gittiği Haiti'de talihsiz bir kaza geçirdi.  tatil amacıyla gittiği Haiti’de içinde bulunduğu tekneden denize düştü.

Dilek Ertek öldü mü?

Dilek Ertek, tatile gittiği Haiti'de hayatını kaybetti. Ertek'in tatil yaparken gemiden düştüğü ve cansız bedeninin bulunması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Türkiye Tiffany CO’nun Türkiye distribütörü Ertek, tatil amacıyla gittiği Haiti’de içinde bulunduğu tekneden 25 Ekim'de denize düşerek hayatını kaybetti.

Aileden ilk açıklama

Öte yandan Dilek Ertek'in oğlu Gökçe Atuk'un Avukatı Didem Konaş Büyükpınar tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Türkiye'de cemiyet hayatının sevilen insanlarından ve dünyaca ünlü mücevher markası Tiffany&Co'nun uzun yıllardır distribütörü, müvekkilim iş adamı Gökçe Atuk'un annesi, iş kadını Dilek Ertek gemi seyahatinde talihsiz bir kaza geçirmiştir. Gemi Pasifik Okyanusu'nda seyir halinde iken, 26.10.2022 tarihinde Dilek Ertek denize düşmüştür. Dilek Ertek'i arama çalışmaları bugüne kadar maalesef olumlu sonuç vermemiştir. Elim kazanın meydana geldiği gemi Tahiti'de bulunan Papeete limanına geldikten sonra kaza ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Annesi Dilek Ertek'in gemiden düştüğünü öğrenen müvekkil iş adamı Gökçe Atuk derhal Papeete'ye gitmiştir. Dilek Ertek'in tek çocuğu olan Gökçe Atuk, Papeete'de bulunan adli makamların kaza ile ilgili soruşturmanın çok yönlü yapılması konusunda avukatlarıyla uğraş vermektedir. Bu elim kaza sonrasında aile çok üzgündür ve bu konuda basında gerçek olmayan haberlerin çıkmaması için bu basın açıklaması yapılmıştır."

Haberin Devamı

Gıyabı cenaze namazı kılınacak!

Ertek'e ulaşılamaması durumunda 11 Kasım'da İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılınıp tören düzenleneceği öğrenildi.

Dilek Ertek kimdir?

Dilek Ertek İstanbul'da doğdu. Avusturya Lisesi'nde okurken bale eğitmenliği yaptı. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu olan  New York GIA’de pırlanta eğitimi aldı. 1982’de üniversiteyi bitirince ‘ipek üzerine, resimler, desenler, tasarımlar’ yaparak para kazanmaya başladı ve böylece kendi işini kurdu. 

Haberin Devamı

1995’in sonunda İstanbul’da ilk Tiffany mağazasını açtı. 20 yılı aşkın süre Tiffany & Co.’nun distrübütörlüğünü yaptı. Dilek Ertek'in bir antika dükkanı bulunuyordu.

1982 yılında iş insanı Hüseyin Yalçınkaya evlendi. Çift 2004'te boşandı. Dilek Ertek'in Gökçe Atuk isminde bir oğlu var.