Gazete Vatan Logo

Deniz Burnham kimdir? NASA’nın astronot adayı Deniz Burnham nereli?

Deniz Burnham, NASA’nın astronot adayları arasında yer aldı. NASA’da yaptığı staj ile de kariyerine astronot olarak devam edecek Deniz Burnham Türkiye’de gündem oldu. Adana’da dünyaya gelen ve eğitimini ABD’de sürdüren Deniz Burnham’ın hayatı merak ediliyor. Peki, Deniz Burnham kimdir? İşte Deniz Burnham’ın hikayesi!

Deniz Burnham kimdir? NASA’nın astronot adayı Deniz Burnham nereli?

NASA’nın astronot adayları arasında gösterilen Adana doğumlu Deniz Burnham, Türkiye’de gündem oldu. Eğitimini ABD’de sürdüren Deniz Burnham’ın hayatı sosyal medyada gündem oldu. Peki, Deniz Burnham kimdir? İşte Deniz Burnham’ın hikayesi!

DENİZ BURNHAM KİMDİR?

ABD’nin Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssü’nde doğan Deniz Burnham, ABD’li asker bir ailenin çocuğudur. Uzun süredir Alaska’da yaşayan Deniz Burnham, helikopter ve sabit kanatlı hava araçlarını uçurabiliyor.

2007 yılında California’daki San Diego Üniversitesi’nde kimya mühendisliğini bitiren Deniz Burnham, 2017 yılında ise Güney Kalifornia Üniversitesi’nde makine mühendisliği yüksek lisansını yaptı.

Burnham, lisansüstü okulda geçirdiği süre boyunca NASA Ames Araştırma Merkezi’nde stajyer olarak görev yaptı . Burnham şu anda nişanlısı Shaun Little ile Wasilla, Alaska’da yaşıyor.