Gazete Vatan Logo

Darbe Komisyonu gazetecileri dinleyecek

İdris Şahin, VATAN’ın sorularını yanıtladı

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, vites büyültüyor. Dinlenecek isimler arasında gazete patronları, yazarlar, emniyet ve yargı mensupları, dönemin meslek ve sivil toplum örgütleri başkanları yer alıyor. Komisyonu sözcüsü AK Partili İdris Şahin, VATAN’ın sorularını yanıtlarken dinleme programını Meclis’in 1 Ekim’de açılacağı düşüncesiyle hazırladıklarını söyledi. TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, bilgisine başvurduğu Hazine’den sorumlu eski Devlet Bakanı Güneş Taner’in, “Kemal Derviş döneminde IMF ve Dünya Bankası’ndan alınan kredilerin akıbetlerini araştırın” tavsiyesi doğrultusunda Merkez Bankası ve Hazine ile temasa geçti. Komisyonun dinleme kararı aldığı isimler arasında “ikna odaları” kurmakla suçlanan CHP’li Nur Serter, 28 Şubat sürecinin “karakutusu” olarak nitelendirilen Refahyol döneminin Milli Savunma Bakanı CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP’li Adnan Keskin var.

Karamehmet ve Ciner de dinlenecek

Komisyon, büyük bölümü 41 isme, Ekim ayında Meclis’e bilgi sunmak üzere davetiye gönderdi. Gazeteci Ali Bayramoğlu, Yavuz Donat, Mehmet Altan, Kadir Çelik, Cüneyt Arcayürek, Cengiz Çandar ve Abdurrahman Dilipak 2 Ekim’de, Fatih Çekirge, Ertuğurul Özkök, Fehmi Koru, Mehmet Ali Birand, Taha Akyol, Mehmet Barlas 3 Ekim’de, gazete patronları Dinç Bilgin, Aydın Doğan, Turgay Ciner, Mehmet Emin Karamehmet, Zafer Mutlu 4 Ekim’de Meclis’te olacak. Eski medya patronlarından Korkmaz Yiğit’e ise 16 Ekim Salı günü için davet yapıldı.

Kalkancı ve Gündüz’e davet yapıldı

Darbe Komisyonu 5 Ekim’de ise 28 Şubat döneminin figürlerinden Ali Kalkancı, Fadime Şahin, Müslüm Gündüz ile Sisi lakabıyla tanınan Seyhan Soylu’yu dinleyecek. 367 kararının mimarı Sabih Kanadoğlu, Sivas katliamının yaşandığı dönemde vali olan Ahmet Karabilgin, savcı Aykut Cengiz Engin ile eski İstanbul Valisi Erol Çakır ile de 10 Ekim’de görüşülecek.

Haberin Devamı