Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın gündemin birinci maddesi olan Başbakanlık ve kabine takvimiyle ilgili de konuştu. Başbakan'ın yarın Cumhurbaşkanı ile görüşeceğini açıkladı. Bu görüşme Davutoğlu'nun Başbakan sıfatıyla, Cumhurbaşkanı ile son görüşme olmasıyla da dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

* Beşikta ve Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz.

* İnsani yardım konusu uluslarası meseledir. 3 milyona yakın mülteciye ev sahipliği yapıyoruz.

* Dünya İnsani Zirvesi'ne Türkiye ev sahipliği yapacak. 5-6 bin kişinin katılımı bekleniyor. Zirveye 60'a yakın devlet ve hülümet başkanı katılacak. Liderler arasında ikili görüşmeler de olacak.

TERÖRLE MÜCADELE

* Terör belası ile mücdelede kararlıyız. Bölücü terör örgütüne karşı uygulanan operasyonlar özellikle Diyarbakır'da hayatını kaybeden vatandaşlarımız ile ilgili bazı şeylerin altını çizmek isterim. Çok daha büyük bir patlama olabilirdi.

* Son dönemde yine Suriye kaynaklı DAEŞ tarafından gelen saldırılarla karşı karşıyayız. Örgütün hain, alçak yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Bu tür saldırılar terör saldırıları kadar alçakca yapılmaktadır.

* Malesef bazıları terör eylemleri tarafında sessiz kalabilmekte. Bu yetmiyormuş gibi bazı ülkeler yabancı teröristlere yardımla suçlayabilmektedir. Oratada en ufak bir delil yokken bunu yapıyorlar.

* 3 bine yakın DAEŞ hedefi vurulmul ve bin 300'den fazla DAEŞ terör örgütüne mensup terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Haberin Devamı

* Türkiye'deki saldırılara net tavırlar göstermeliler.

ALMANYA'DA SOYKIRIM OYLAMASI

* Delil olmadan konuşmak doğru değil. Techir hadisesinin ortak acı olduğunu söyledik. Almanya'da yaşayan Türkileri ve Müslümanları karşılarına bu şekilde almaları kafa karıştırıyor. 1915 olaylarına katliam demek hukukla çelişir.

YENİ BAŞBAKAN

* Şahsen sayın Başbakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Yarın Başbakan Cumhurbaşkanımız, bir veda ziyaretinde bulunacak. Ve takvimle ilgili detyalara orada karar verilecek.

DÜŞEN HELİKOPTER

(Düşen helikopterle ilgili bölücü terör örgütünün Rusya füzesiyle vurulduğu iddiası var. Size gelen bir bilgi var mı? sorusuna cevaben...) Genelkurmay başkanlığımız konuyu inceliyor. Yakın bir planda açıklama yayınlacaklar.

DOKUNULMAZLIKLAR

- Dokunulmazlıklar için çıkan sonuç referanduma gidiyor. Cumhurbaşkanı referanduma götürecek mi? Partili Cumhurbaşkanı ile iki sandık olacak mı? Cuma günkü tablodan sonra karar verilir.

Haberin Devamı

KİLİS'E ATILAN ROKETLER

Güvenli bölge meselesnde haklı olduğumuz anlaşılıyor.