Gazete Vatan Logo

`Cumhurbaşkanı ve Başbakan eşimi kurtarsın'

Suudi Arabistan'da idama mahkum edilen Hataylı berberin ailesi yasta

Suudi Arabistan’da Allah’a küfrettiği iddiasıyla idam cezası alan Hataylı Sabri Boğday’ın eşi yardım çığlığı atıyor: “Kocama komplo kuruldu. Yetkililer ilgilenmiyor. Yalvarırım Başbakan ve Cumhurbaşkanı araya girsin”

Suudi Arabistan’da 11 yıldır berberlik yaparken ‘Allah’a küfür ettiği’ iddiasıyla tutuklanıp, hakkında idam kararı verilen 31 yaşındaki Sabri Boğday’ın Hatay’ın Samandağ ilçesindeki evi akrabalarının akınına uğradı. Herhangi bir Türk yetkilinin kendileriyle ilgilenmediğinden yakınan 26 yaşındaki Muazzez Boğday, “Eşimi kurtarın” diye gözyaşı döküyor.

Mısırlı iftira attı

İddiaya göre, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde berberlik yapan Sabri Boğday, Mısırlı terzi komşusu ile bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Boğday, Mısırlı komşusunun olay yerine gelen polislere, “Bu adam Allah’a küfür etti” demesi üzerine tutuklanarak cezaevine konuldu. 13 aydır cezaevinde bulunan Boğday hakkında son duruşmada idam kararı verildi.



15 günü kaldı

Temyize başvuran Boğday hakkında kesin kararın 15 gün içinde verilmesi bekleniyor. Güçlükle ayakta duran Sabri Boğday’ın eşi 1 çocuk annesi Muazzez Boğday, hiç bir Türk yetkilinin kendilerini arayıp, ilgilenmediğini söylüyor. Suudi Arabistan’daki Türk Konsolosluğu’na durumu daha önce bildirdikleri anlatan Boğday, eşinin idam edileceğini duyduğu günden bu yana üzüntüsünden 20 kilo vermiş.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan eşini kurtarmalarını isteyen genç kadın çaresiz:



Hiç küfür etmezdi

“Eşim ile en son telefonla konuştuğumda umudu kırılmıştı. Bana, ‘Oğluma iyi bakın, yokluğumu hissettirmeyin’ dedi. Eşim bir iftiraya kurban gitti, yalvarırım onu kurtarın. 3 yıllık evliyim eşimin ağzından bugüne kadar bir küfür duymadım.”

Dışişleri devreye girdi

TÜRK Dışişleri Bakanlığı’nın 31 yaşındaki Sabri Boğday’la ilgili gerekli girişimleri yaptığı ve olayı yakından takip ettiği öğrenildi. Bakanlık kaynaklardan edinilen bilgiye göre Türkiye, Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu aracılığıyla olayı başından beri yakından takip ediyor.
Davanın temyiz aşamasında olduğuna dikkat çekiliyor ve gerekli girişimlerin yapıldığı belirtiliyor.

13 ayda 8 kez duruşmaya çıkt

11 yıldır Suudi Arabistan’da berberlik yapan ve 13 ay önce tutuklanarak cezaevine konulan Sabri Boğday, bu süre içinde 8 kez duruşmaya çıktı ve son duruşmadan idam kararı çıkınca temyize başvurdu.

OĞLUMU KESİP CİĞERİMİZİ YAKMASINLAR

Boğday Ailesi yasta... Abla Zeliha Boğday (ortada) yetkililerden kardeşinin kurtarılmasını isterken, annesi 70 yaşındaki Atra Boğday, “Oğlumun kafasını kılıçla kesip ciğerimizi yakmasınlar. Biz de Müslümanız. Çocuğu yetim kalmasın” diye ağlıyor.




Haberin Devamı