Gazete Vatan Logo

Çorapla uyumak günah mı Diyanet? Çorapla uyumak zararlı mı?

Çorapla uyumak günah mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. İslam dininin temizliğe verdiği önem mühimdir. Birçok kişi de bu hükmü özellikle kış aylarında yatılan çorapla birlikte uygulamaya çalışır. Gün içinde giyilen çorapla yatmak günah mı ya da zararlı mı sorusu da bu doğtultuda aranır. İslam dini hayatı kolaylaştırır. Bu yüzden her duruma yönelik bir çözüm sunar.

Çorapla uyumak günah mı Diyanet? Çorapla uyumak zararlı mı?

Gece çorapla uyumanın İslam'da yeri var mıdır sorusunun yanıtı merak ediliyor. Temizlik imandan gelir sözü İslamiyet'in düsturudur. Ancak çorapla yatmayı sevenler bu hüküm ile birlikte çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Peki çorapla yatmak günah mı?

ÇORAPLA UYUMAK ZARARLI MI?

Çorapla yatmanın hiçbir sakıncası yoktur. Zira bununla ilgili herhangi bir hüküm mevcut değildir. Ancak temizliğe verdiği önemle bilinen İslam'da her uzvun ve giyilen elbisenin temizliği önemlidir. Meleklerin çorapla yatan kişilerin evine girmediği düşüncesi hurafedir.

Çorapla yatmanın günah olduğuna dair hiçbir hadis yoktur. Aynı şekilde, Kur'an'da bu konuyu ele alan bir ayete rastlanmamıştır.