Gazete Vatan Logo

Cömert davasına 1300 kilometrelik sürgün

Hatay’da Gezi eylemlerinde başına isabet eden gaz kapsülüyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in davası ‘güvenlik’ Gerekçesiyle Antakya’dan Balıkesir’e gönderildi

Abdullah Cömert, 2 Haziran’da Hatay’da Gezi Parkı eylemlerinde bir polis panzerinden atılan biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Adli Tıp Kurumu’ndan verilen raporda da Cömert’in gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilmişti. Bunun üzerine soruşturma kapsamında polis Ahmet Kuş hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Davanın 4 Temmuz’daki ilk duruşmasından önce sanık avukatı , güvenlik gerekçesiyle davanın başka ile nakli için savcılığa başvurdu. Valiliğin ve emniyetin aynı yönde görüşler belirtmesi üzerine savcılık, dosya karar için Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlık da dosyayı Yargıtay’a iletti. Yargıtay da davanın Hatay’a 1300 kilometre uzaktaki Balıkesir’de görülmesine karar verdi.

‘Davayı kaçırıyorlar’

Cömert ailesinin avukatları karara tepki gösterdi. Avukatlar. “Bu kadar uzak bir kent seçilerek dava takipsiz ve izleyicisiz bırakılmak isteniyor. Dava kaçırılıyor. Hatay halkı kim için güvensiz, Balıkesir neden daha güvenli?” denildi. Eskişehir’de polis ve sivillerce dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davası da aynı gerekçeyle Kayseri’ye nakledilmişti.

Haberin Devamı