Gazete Vatan Logo

Çıkar çıkmaz oğluna gitti!

Önceki akşam tahliye edilen Profesör Fatih Hilmioğlu Ankara’ya gece geldi ve hemen trafik kazasında hayatını kaybeden oğlunun mezarını ziyaret etti.

ANKARA - Tahliyesinin kararlaştırılmasının ardından Silivri Cezaevi’nden çıkan Fatih Hilmioğlu, karayoluyla Ankara’ya gitti. Hilmioğlu, şehre girer girmez, 2012’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden oğlu Emir’in Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti.


‘Özgürlük güzel şey’

Daha sonra CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın aracıyla Birlik Mahallesi’ndeki evine gelen Hilmioğlu, burada kendisini bekleyen basın mensuplarına şunları söyledi: “Özgürlük kadar güzel bir şey yokmuş ama yine de bunun mutluluğunu doya doya yaşayamıyorum. İnsanlar Silivri’de diri diri ölüme mahkum edilmiş durumda, omuzlarımda onların yüküyle çıktım. O insanların bir an önce özgürlüklerine kavuşması için elimden gelen ne varsa yapmaya çalışacağım. Benden daha ağır hasta insanlar var, en kısa sürede onların da tahliye olmasını istiyorum.”


Demirel aradı

Prof. Hilmioğlu’nu Silivri Ankara yolundayken 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de aradı. Geçmiş olsun dileğinde bulunan Demirel’in, “Bu ülkeye çok hizmet ettiniz bundan sonra da edeceksiniz” dediği belirtildi. Evinde de gece boyunca telefonla ve ziyaretine gelerek geçmiş olsun diyenlerle sohbet eden Hilmioğlu, ancak sabah saatlerinde uyuyabildi.


Hastaneye yatacak

Cezaevinde bir süre kader arkadaşlığı yapan CHP’li vekil Mehmet Haberal, gece boyu Hilmioğlu’nu yalnız bırakmadı. Haberal, Hilmioğlu’nun sağlık durumuyla ilgili bir soru üzerine, kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade ederek, Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde yapılacak tetkiklerin ardından net bilgilerin kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Haberin Devamı