Gazete Vatan Logo

CHP’ye saldıran tanıdık çıktı!

CHP’ye saldıran tanıdık çıktı!

Parti merkezinin önünde havaya ateş açan kişi yakalandı. CHP’li vekillerle daha önce TBMM’de basın toplantısı düzenleyen saldırgan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CHP Genel Merkezi’ne ateş açan saldırgan Hacı Ali Hamurcu MOBESE’den aracın plakası tespit edilerek yakalandı. Adliyeye sevk edilen saldırgan şartlı bırakıldı.

Kayseri iddiaları

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2010’da TBMM’de dönemin Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili iddialarda bulunmuş, “Kayseri’de vilayet-yargı-belediye arasında yolsuzluk üçgeni olduğu”nu öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu, bu iddiaları dolandırıcılıktan cezaevinde bulunan eski belediye çalışanı Hacı Ali Hamurcu’ya dayandırmıştı. Dönemin CHP milletvekilleri Şevki Kulkuloğlu, Atilla Kart ve Ömer Süha Aldan, 10 Ocak 2013’te Hacı Ali Hamurcu ile TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, yazdığı yolsuzluk kitabını anlatmıştı. “Belgelerle Yolsuzluğun Şeytan Üçgeni” adlı kitap hakkında Başkan Özhaseki dava açmış yazarı Hamurcu ve yayıncısı ANKA Yayıncılık 7 bin lira tazminata mahkum olmuştu.

Haberin Devamı

Adli kontrolle serbest

Göz altına alınan Hacı Ali Hamurcu, çıkarıldığı adliyede savcıya ifade verdikten sonra sevk edildiği Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi’nce adli kontrol şartıyla bırakıldı.

Cumhurbaşkanı faili söylemiş
CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Bartın’da VATAN’ı yanıtlarken şunları söyledi:
- Cumhurbaşkanı sizi aramış. CHP önünde ateş açanı siz Cumhurbaşkanı’ndan mı öğrendiniz. Kim olduğu belli değil heralde ya da bağlantısı?
“Evet dün (önceki gün) aradı haber verdi. İsmi verdi ama ayrıntıları bilmiyorum. Ben de nazik telefonu için kendisine teşekkür ettim. Kısa bir konuşma oldu zaten. Sadece bu olayı konuştuk.”
- Sayın Cumhurbaşkanı ile yeni bir diyalog süreci başlayabilir mi?
“Benim diyalog ya da diyalogsuzluk gibi bir sorunum yok aslında. Telefon ettiği zaman tabi biz Cumhurbaşkanının telefonuna çıkmayız gibi bir düşünce içinde değiliz. Aradı geçmiş olsun dileklerini iletti. Ben de nazikçe teşekkür ettim. Başka bir diyalog olur mu onu bilemiyoruz tabi.”
‘Ayar verdikleri çocuk bela oldu’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, bu kişi için Kılıçdaroğlu’nun geçmişte ’dürüst bir vatandaş’ dediğini ileri süren, “CHP’nin ayar verdiği çocuk başlarına bela oldu. Kötü işler yaparsanız, kötü insanlarla ilişki kurarsanız, bu tezgahları kurarsanız, eninde sonunda başınıza çorap örülür. Kendi yaptıklarının cezasını çekiyorlar bana göre” dedi.

Haberin Devamı