Gazete Vatan Logo

CHP’li vekilin Soma gözyaşı

Soma davasını izleyen CHP’li Tekin, “Müslüman Türk insanı olarak bundan hicap duydum, utanıyorum” diyerek ağladı

CHP’li vekilin Soma gözyaşı

Soma maden faciasıyla ilgili duruşmayı izleyen CHP heyeti arasında bulunan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, basına açıklama yaptığı sırada duygusal anlar yaşadı. Hayati Tekin, “Basından ve gazetelerden, yani sizlerin aracılığıyla bu zamana kadar izliyorduk, izlemeye çalışıyorduk. Soma mağdurlarının eşleriyle, anneleriyle, babalarıyla, çocuklarıyla görüşünce olayın daha vahim olduğunu, ne ekonomik olarak, ne şirket olarak, ne de devlet olarak sahip çıkılmadığını gördük. Bir Müslüman Türk insanı olarak bundan hicap duydum, utanıyorum” dedi.

Faciayla ilgili 8’i tutuklu 46 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşması ise yoklamayla başladı. Duruşmada ilk olarak, tutuksuz sanıklardan üretim biriminde görevli Vardiya Amiri Halil Sarı’nın sorgusu yapıldı.

‘Tatbikat yapılmadı’

Kendisine yöneltilen sorular üzerine, üretim zorlaması ve üretim artmasına yönelik prim alındığına ilişkin herhangi bir baskı olmadığını, maaşlarının değişmediğini söyleyen Halil Sarı, Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı’nın resmi tatillerde üretim yapılıp yapılmadığına yönelik sorusu üzerine ise, “Kesinlikle yapılmaz diyemem” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Vardiya Mühendisi Fahri Pancar avukatların kendisine yönelttiği sorulara, “İş güvenliğine dair bir eğitim verilmedi. Acil eylem planından haberim yok ve ocakta tatbikat yapılmadı. Ocaktaki sığınma yeri olan 340 nefeslik alana 5 kişi sığındı. Diğer işçiler, bu alandan 300 metre gerideydi” diye yanıt verdi.