Gazete Vatan Logo

CHP Genel Başkanı kim oldu, belli oldu mu? CHP kurultayını hangi aday kazandı, CHP'nin yeni Genel Başkanı kiim?

CHP'yi kurultay heyecanı sardı. 1368 kurultay delegesi, CHP yeni genel başkanını belirlemek için sabırsızlanıyor. 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel CHP yeni genel başkanlığı için yarışıyor. Peki, CHP kurultayı kim kazandı? 38. CHP kurultayı adayları kim, CHP genel başkanı kim oldu?

CHP Genel Başkanı kim oldu, belli oldu mu? CHP kurultayını hangi aday kazandı, CHP'nin yeni Genel Başkanı kiim?

CHP Genel Başkanı kim oldu, CHP kurultayını kim kazandı? CHP yeni genel başkanı için heyecanla bekliyor. Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayda 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel yarışıyor. CHP'de 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için sandık başında.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ise "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile 4-5 Kasım'da Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor.

CHP genel başkanı kim oldu?

Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayda 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel yarışacak.

"İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile yapılacak 38. Olağan Kurultay'da genel başkanın yanı sıra Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek.

Kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda PM seçimlerinin "blok liste" ve "fermuar" yöntemiyle gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Blok listede uzlaşma olmaması durumunda her aday "anahtar listesi"ni açıklayarak çarşaf listeden kendisine yakın isimlerin PM'ye girmesini sağlamaya çalışacak.

CHP'de 60 kişilik PM, kurultay sonrası en yetkili kurul olarak görev yapıyor.

MYK üyeleri, PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri de yine PM tarafından onaylanıyor.