Gazete Vatan Logo

ÇHD baskının görüntüleri ortaya çıktı

Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticisi ve üyesi 9 avukatın tutuklandığı soruşturma kapsamında Halkın Hukuk Bürosu'na yapılan polis baskınının görüntüleri ortaya çıktı.

"Bürolarında 11 çelik kapı var, evrak yakıyorlardı, sahte kimlikler bulundu" denilen baskında, ne kanun gereği orada bulunması gereken savcı var ne de büroda olduğu söylenen 11 çelik kapı ile avukatların evrak yakmalarına ilişkin bir görüntü...

cnnturk.com'dan Süleyman Arıoğlu'nun haberine göre Hukuk bürosuna baskına nezaret etmeyen savcı ise MİT, 17 Aralık soruşturmalarıyla 7 bin 500 kişiyi dinlettirmekle suçlanan Adem Özcan.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yöneticisi ve üyelerinden 9 avukat, geçen yıl DHKP-C adı altında yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklandı. Aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da bulunduğu avukatlara yönelik 18 Ocak 2013'te yapılan polis baskınının görüntüleri ortaya çıktı. 9 avukatın tutuklandığı soruşturma sırasında hukuk bürolarında 11 çelik kapının bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyurulmuş ve avukatlarla ilgili "ajan ve örgüt üyesi" suçlamaları yapılmıştı. Basında da geniş yer bulan bu iddialar, baroların protestolarına ve siyasilerin tartışmalarına yol açmıştı. Ancak görüntülerde iddiaları doğrulayacak hiçbir şey çıkmadı.

Görüntülerde 1 kapı var

Halkın Hukuk Bürosu'na baskın sırasında polis kamerası tarafından çekilen görüntüler, dava dosyasının ekleri arasına konuldu. O görüntülerde büronun yalnızca bir kapısının bulunduğu ve polisin de kanun gereği bulunması gereken savcıyı beklemeden o kapıyı kırarak büroya girdiği ve avukatları gözetim altına aldığı görülüyor. Emniyetin açıklamada bulunduğu ve Başbakanın da Meclis'ten tekrarladığı 11 çelik kapının diğer 10'una ilişkin polis kamerasının görüntülerinde ve çekimlerde geneli gösterilen büroda hiç rastlanmıyor.

Haberin Devamı