Gazete Vatan Logo

Cezaevinden SAT Komutanlığı’na

Cezaevinden SAT Komutanlığı’na

Poyrazköy davasında 7 buçuk ay hapis yattıktan sonra tahliye olan Kıdemli Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit, SAT Komutanlığına getirildi.

Sualtı Taarruz Komutanlığı’nın (SAT) İstanbul Keçilik’te bulunan üssünde düzenlenen önceki günkü devir teslim töreninde SAT Komutanı Deniz Albay Ercüment Mertbir görevini yeni komutan Mustafa Turhan Ecevit’e devretti. Balyoz davasında 3 buçuk yıl tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Kardak Komutanı Albay Ali Türkşen ile Emekli Yarbay Levent Çehreli, Emekli Binbaşı Levent Bektaş ve Yarbay Ercan Kireçtepe de törene katıldı.

Arkadaşları yanındaydı

Törene katılanlardan Türkşen, “Normal bir devir teslim töreni düzenlendi. Siviller de vardı. Poyrazköy’de yargılanan tüm subaylar da oradaydı. Önemli olan veda konuşmasıydı. TSK’nın yıpratılmaya çalışıldığı vurgusu hakimdi” dedi.

Müebbetle yargılanıyor

Poyrazköy Davası’nda müebbet hapis istemiyle yargılanan Ecevit’e Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve darbe suçlaması da yöneltilmişti. Devir teslim töreninden önce Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Personel Başkanlığı’nda görev yapan Ecevit’in yargılandığı davanın duruşması 11 Eylül’de yapılacak.

Haberin Devamı