Gazete Vatan Logo

‘Çeyrek altın takmak örgütsel faaliyet sayıldı’

CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu’nca Kandıra F Tipi Cezaevi’nde yaptığı incelemeler sonucunda bir rapor hazırladı. CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel, Nurettin Demir ve Muharrem Işık’tan oluşan komisyonun raporunda hayli çarpıcı tespitler var. Rapora göre KESK’e yönelik DHKP/C operasyonu kapsamında tutuklananlardan Sinan Eşiyok, heyete şunları aktardı:

“Sendika eylemleri soruşturuluyor. Biz yargılanmıyoruz, sendika yargılanıyor. 3 No’lu şubenin denetleme kurulu üyesiyim, şubeye gitmem terör örgütüne gitmek gibi gösteriliyor. Balıkesir Akçay’da Turban Otel’e gittik, 2 bin kişilik otel burası. Terör örgütü kampı olarak gösterilmiş. Mayolu, şortlu resimler yeğenlerimle çekilen resimler konmuş iddianameye.

Doğum günü bile...

Doğum yapan arkadaşımızın çocuğunu görmek için gittik, bu örgütsel faaliyet olarak gösteriliyor. İddianameye ‘Örgütsel faaliyet olarak çocuk görmeye gittiler’ diye geçti. Evlenen arkadaşlarımıza ‘hayırlı olsun’ ziyareti örgütsel eylem oldu, çeyrek altın taktık örgütsel faaliyet olarak gösterildi.”

Açıklama sonrası

Dursun Doğan ise “Eşim de aynı davada üyelik ve propagandadan yargılanıyor. Oğlum gözaltına alındı diye basın açıklaması yaptım, beni de gözaltına aldılar” dedi.

Yalçın Düzgün ise, “Beş ay polis beni takip etmiş, son bir ay sabahtan akşama izlemiş. İki ekmek almam, AVM’de arkadaşımla buluşmam hakkında tutanak tutmuş. Bir arkadaşımla yılbaşı programı yapalım dedik. ‘Örgütsel yılbaşı hazırlığı yaptılar’ diye iddianameye girdi” diye konuştu.

Veli Zengin, de “Savcının elinde kırmızı kalemle yazılmış 35 kişi vardı, hepimiz tutuklandık” görüşünü aktardı.

Tutuklanan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ise heyete, “‘Savunma hakkımız engellenemez’ sloganı attığımız için görüş yasağı verdiler” dedi.

Haberin Devamı