Gazete Vatan Logo

Çevik kuvvete dayak suçlaması!

TRABZON’da klakson çalarak yol istediği Çevik Kuvvet ekibi polislerinin kendisini tartakladığını ileri süren 41 yaşındaki Engin Kaya suç duyurusunda bulundu.

Olayın Pazar günü, ;Trabzonspor - Mersin İdman Yurdu maçı öncesinde ;meydana geldiğini belirten Engin Kaya, ;konuya ilişkin olarak hastaneden aldığı 1 haftalık işgöremez raporuyla birlikte ;savcılık ve valiliğe, Çevik Kuvvet polisleri hakkında suç duyurusunda ;bulundu. Kaya dilekçesinde şu iddialara yer verdi: ;

"Pazar günü saat 14.30 sıralarından Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde tedavi gören hastamızı aldıktan sonra ;eve ;gitmek üzere aracımıza binerek hastaneden ayrıldık. ;Bu sırada hastanenin karşısında bulunan Hüseyin Avni Aker Stadyumu’na giden bir grup Çevik Kuvvet polisi, yolun karışışına geçiyordu. Biz de ;korna çalarak ;yol istedik. Korna çalmamıza ;sinirlenen bir ;polis üzerimize yürüyerek aracımıza ;durdurdu, bize hakaret etmeye başladı. Bunun üzerine ;konuşmak için arabadan ;indim. Ne olduğunu anlamadan ;10 - 12 ;polis üzerime ;saldırdı. Önce ;biber gazı sıktılar, ;sonra da içlerinden biri ;silahın kabzasıyla vurarak beni yere düşürdü. Yerde üzerime abanarak ;tekme attılar, ;beni kelepçelediler. Daha sonra da ;sürükleyerek ekip otosuna getirdiler. ;Astım hastası olduğumu, nefes alamadığı söyledim ve ;hastaneye götürmelerini istedim. Bir süre ;sonra ;yanımıza ;gelen bir polis amiri, ’Siz ne yapıyorsunuz?’ diye çıkıştı, ellerimi ;çözdürüp ;beni serbest bıraktı. Daha sonra hastaneye giderek tedavimi yaptırdım. Kolumda ;ve yüzümde darp nedeniyle ;ezilmeler oluştuğunu söylediler, bir hafta iş göremez raporu verdiler."

Haberin Devamı