Gazete Vatan Logo

Cemaat - MİT görüşmesi... Ne konuşuldu?

Samanyolu TV'nin Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın geçen hafta duyurduğu Hakan Fidan - Fethullah Gülen görüşmesinde Fidan'ın Gülen'e ne söylediği açıklandı

Cemaat - MİT görüşmesi... Ne konuşuldu?

Samanyolu TV'nin Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca geçen hafta, Mit Müsteşarı Hakan Fidan'ın Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le yüz yüze görüştüğünü iddia etmişti.

Bu görüşmeyi kamuoyuna ilk kez duyuran Karaca, "Siyasi çevrelerde sayın Fidan'ın Hocaefendiyi ziyaret ettiği konuşuluyordu. Peki siz hangi gerekçe ile Hocaefendi'yi ziyarete gittiniz? 16 Mayıs'ta en kapsamlı diye bir dosya teslim edeceksin, arkadan gidip Hocaefendi ile görüşme yapacaksınız. Hakan Fidan'a sormak lazım, neden Hocaefendiyi ziyaret ettin? Bu nasıl bir iştir?" demişti.



Karaca, görüşmenin içeriğiyle ilgili ise "Onu Hakan Fidan'a soracaksınız" diyerek açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

HERKES ZARAR GÖRÜR

Söz konusu görüşmede Fidan'ın Gülen'e ne söylediğini Yeni Şafak gazetesi bugünkü manşet haberinde duyurdu.

Habere göre, "Devlet içinde kalacaksanız devlet geleneğini çiğnemeyin, hukukun dışına çıkmayın, dar zümre çıkarı için devletin kodları ile oynamayın. Bu herkese zarar verir" ifadelerini kullanan Fidan, artık bir örgüte dönüştüğünü söylediği Cemaat'in yeniden asli vazifesine dönmesi için de Gülen'e telkinde bulundu.













Haberin Devamı