Gazete Vatan Logo

Çayyolu sürgünü

Ankara polisinde operasyon: Ankarada lokanta basıp içki denetimi yapan polislere sürgün...

Ankara Çayyolu’nda içkili bir lokantayı basarak, yanında çocuk bulunan ailelere yasal işlem yapmaya kalkan Emniyet Müdür Yardımcısı ve Çocuk Şube Müdürü görevden alındı.

Ankara Çayyolu’nda geçen ay bir rdestoranda ailelere yönelik “içki baskını”, Ankara Emniyet Müdürlüğünde operasyon getirdi. 10 Aralık’ta Çayyolu’nda içkili bir restoranın denetlenmesiyle gündeme gelen ve açılan soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan Çocuk Şube Müdürü Selçuk Doğuş, personel emrine alındı. Çocuk Şube Müdürlüğünden Sorumlu Turgay Karabulak ise İnşaat Şube Müdürlüğünden sorumlu Müdür Yardımcısı oldu. Çocuk Şube Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olan çalışan Serkan Tecirlioğlu Mamak İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığına getirildi. Çayyolu’ndaki olayın ardından bir baş komiserle iki polis memuru da bir süre önce görevlerinden alınarak çeşitli karakollara atanmışlardı.



İlçe müdürleri de değişti

Bu arada, Çayyolu’nun bağlı olduğu Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürü Savaş Demirel Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Çankaya İlçe Emniyet Müdürü İsmail Oktay Özyardımcı ise Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğüne atandı. İki ilçe emniyet müdürünün yer değiştirmesinin de içkili restoran baskını nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

‘Resmi yanıt bekliyoruz’

Çayyolu’ndaki olaya tanıklık eden Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, dün yapılan görev değişikliklerini değerlendirirken “Biz resmi suç duyurumuzu yaptık. Henüz ‘inceleniyor’ dışında bize resmi bir yanıt gelmedi. Halen cevabı bekliyoruz. Atamalarla ilgili bir şey söyleyemem. Sonuçta idarenin takdiridir. Biz gelecek yanıtı bekliyoruz” dedi.



Feyzioğlu’nun cep telefonuyla, o gece çektiği bu fotoğraf polis baskınını belgeledi.

Haberin Devamı