Gazete Vatan Logo

Çatışma sırasında bile...

Şehit özel harekat polisi, çatışma sırasında kendisini telefonla arayan lösemili eşine umt vermiş...

Şırnak'ta teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit düşen Özel Harekat polisi 33 yaşındaki Cihat Akkaya'nın çatışma sırasında kendisini telefonla arayan lösemi tedavisi gören eşi Deniz Akkaya'ya, "Çok iyiyim. Akşama sizi arayacağım" dediği öğrenildi.

Şırnak’taki Cudi Dağı’nda teröristlere yönelik devam eden operasyonlarda, İzmirli Özel Harekat polisi Cihat Akkaya da şehit düştü. İki yıldır bölgede görev yapan 15 yıllık polis Akkaya’nın şehit düştüğü haberi, İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde oturan ev kadını eşi Deniz Akkaya ile 12 yaşındaki kızı Aybüke’ye silah arkadaşları tarafından ulaştırıldı. Cihat Akkaya’nın acı haberini alan yakınları ile çok sayıda meslektaşı da, feryatların yükseldiği evine akın etti.

EŞİNİN SAĞLIK RAPORLARINI İSTEDİ

Akkaya’nın Özel Harekat polisi olarak ilk görev yerinin Şırnak olduğu, daha sonra İzmir’de görev yaptıktan sonra iki yıl önce de tekrar aynı kente tayinin çıktığı öğrenildi. Akkaya’nın eşi Deniz Akkaya’nın lösemi tedavisi gördüğü için kızıyla İzmir’de kaldığı öğrenildi.

Tek başına iki yıldır Şırnak’ta görev yapan Cihat Akkaya’nın, Haziran ayındaki tayin döneminde de İzmir’e dönmek için plan yaptığı, bunun içinde eşinin sağlık raporlarını kargoyla istediği ortaya çıktı.

YARDIMA GİTTİ, ŞEHİT DÜŞTÜ

Akkaya’nın, dün, sabah saatlerinde ilk çatışmanın ardından şehit düşen meslektaşlarını teslim almak ve yaralıları kurtarmak için bölgeye giden ekip içerisinde olduğu belirlendi. Akkaya’nın yeni çıkan çatışmada şehit düşmeden önce, televizyondaki haberleri izleyerek kendisine ulaşan eşi Deniz Akkaya’ya telefonda, "Çok iyiyim. Akşama sizi arayacağım", kendisini merak edip arayan İzmir’deki meslektaşlarıyla konuşurken de yanındaki şehitlerden bahsetmeyerek, "Çatışıyoruz, Sıcak temasımız devam ediyor. Dua edin" dediği öğrenildi.

BAŞIM HEP DİK OLACAK

Acı haberle yıkılan, kendisi de polis olmak isteyen ancak amacına ulaşamayan Deniz Akkaya, "Çatışma haberlerini öğrenince eşimi aradım. Bana, "Çok iyiyim, seni sonra akşama arayacağım’ diyerek telefonu kapattı. Hemen ardından da eşimin tayin için benden istediği doktor raporlarını gönderdiğim kargo firması aradı. Ve zarfın teslim alınmadığını bildirdi. Ben de ’Eşim şu an teröristlerle çatışmada, yarın gelip alacak’ dedim. Ama eşim beni bir daha arayamadı, şehit oldu. Teröristleri sevindirmek için gözyaşı dökmeyeceğim. Başım hep dik olacak. Bir kızım var, onu da polis yapacağım. Bir Cihat gitti, bin Cihat gelecek" dedi.

Akkaya’nın kayınvalidesi Meral Alan ise, "Onu çok sevdim. teröristlere kurban gitti" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ’NDEN ZİYARET

Şehit evine, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da gelerek taziyede bulundu. Bilkay, Akkaya’nın babası Mehmet Akkaya ile kayınpederi Kamil Alan’a taziyelerini iletti. Akkaya’nın şehit düşmesinden gurur duyduklarını söyleyen Kamil Alan, damadının paltosunu bir an olsun elinden bırakmadı.

‘VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN’

Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki Cudi Dağı’nda PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Özel Harekat polisi 25 yaşındaki Yavuz Selim Arslan’ın Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü. Şehit polisin internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta da ’Varlığım Türk varlığına armağan olsun’ yazılı son fotoğrafı anı kaldı.

Şehit polis Yavuz Selim Arslan’ın Göksun’a bağlı Bozhüyük Beldesi Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan babası Mehmet ve annesi Gülşen Arslan’a acı haberi Kaymakam Vekili Faik Arıcan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Göksun Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Şener İzci’den oluşan heyet verdi. Oğullarının şehit düştüğü haberiyle sarsılan Gülşen ve Mehmet Arslan çifti, gözyaşlarına boğuldu. Evlat acısını derinden hisseden çifti, Kaymakam Vekili Faik Arıcan teselli etti. Şehidin adını taşıyan mahallede yaşayan komşuları ve yakınları, evin balkonuna Türk Bayrağı astı.

CİZRE’DE ŞEHİT OLAN POLİS, ADANA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde salı günü izinsiz nevruz kutlamasında çıkan olaylarda göstericiler arasından açılan ateşle şehit düşen polis memuru 28 yaşındaki Ahmet Toprakoğlu’nun cenazesi, memleketi Adana’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit polisin babası Cebrail Toprakoğlu, Haziran ayında yapacağı düğün için salon kiralayan oğlunun 5 aylık nişanlısı Ebru Akalın’a ;sarılarak acısını paylaştı.

Önceki gün ;Cizre’deki izinsiz nevruz kutlamasında göstericiler arasında bulunan ve çocukları siper yapan kişilerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte ağır yaralanıp, kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde şehit düşen polis memuru Ahmet Toprakoğlu için Adana’nın merkez Seyhan İlçesi’ndeki Sabancı Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine gönderilen çelenkler, bomba imha uzmanı polisler tarafından tek tek incelendikten sonra camiye alındı.

Törene, şehidin ailesi, Adana Vali Hüseyin Avni Coş, Adana milletvekilleri MHP’li Seyfettin Yılmaz ve AK Parti’li Ali Küçükaydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal ile yaklaşık bin kişi katıldı. Cenaze namazı öncesi, törene katılan protokol üyeleri şehidin babası Cebrail ve annesi Düriye Toprakoğlu’na taziye dileklerini iletti.

Baba Cebrail Toprakoğlu, oğlunun 5 ay önce nişanlandığı ve Haziran ayında gelin olmak için salon kiralayan ve hazırlık yapan Ebru Akalın’ın yanına gelip, yanaklarını okşayıp, daha sonra boynuna sarılarak acısını paylaştı. Kadın polislerin koluna girdiği Ebru Akalın metanetini korumaya çalıştı.

Seyhan Müftüsü Halil Uzun’un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin annesi, babası, kız kardeşleri Necla, Gül ve Serpil ile ağabeyi Yavuz Toprakoğlu da Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp, öperek helalleşti. Baba Cebrail Toprakoğlu, "Oğlumuzu devlete şehit verdik. Vatan sağolsun" diye bağırdı.

Şehit cenazesi polis mangasının omuzlarında taşınırken, tören boyunca metin olmaya çalışan nişanlısı Ebru Akalın gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakın akrabaları sinir krizi geçirip, bayıldı. Şehidin yakınlarından bir kişi, polis kıyafeti giydirilen 5 yaşlarındaki yeğenini kucağına alıp havaya kaldırarak, "Teslim olmak yok. Vatan bölünmez" diye bağırarak tepkisini yansıttı.

Törene katılanların getirdikleri tekbirler ve terörü lanetleyen sloganları eşliğinde bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, daha sonra cenaze aracına konuldu. Şehit Ahmet Toprakoğlu’nun cenazesi konvoy eşliğinde merkez Yüreğir İlçesi’ndeki İncirlik Mezarlığı’nda dualarla toprağa verildi.

ŞEHİT POLİS ERDOĞAN’IN BABA OCAĞI BOĞAZLIYAN’A ATEŞ DÜŞTÜ

ŞIRNAK’ın Cudi Dağı’ndaki operasyonda şehit olan 6 Özel Harek?t polisinden biri olan 24 yaşındaki Mustafa Erdoğan’ın acı haberi, memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne düştü. Şehit polis Mustafa Erdoğan’ın baba ocağı Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ndeki evlere Türk bayrakları asıldı.

Kendisi gibi Özel Harek?tçı ;polis olan ve yaklaşık 4 yıl önce emekli olan babası Ramazan Erdoğan’ın görev yaptığı Adana’da 1 Ocak 1988’de doğan ;şehit Mustafa Erdoğan, 2009 yılında İstanbul’da ;göreve başladı. ;3 yılllık polis olan bekar Mustafa Erdoğan’ın kendi isteğiyle 8 ay önce Şırnak’a gittiği öğrenildi.

BABA ACI HABERİ ;BOĞAZLIYAN’DA ALDI

İstanbul Başakşehir’de 7 yıldır oturduğu öğrenilen emekli polis baba Ramazan Erdoğan’a ;oğlunun şehit olduğu haberi misafir olarak gittiği ;büyük oğlu Muhammet Erdoğan’ın Boğazlıyan’daki evinde iletildi. ;Boğazlıyan İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, şehit babasının evinin bulunduğu ;Dereçepni Köyü Muhtarı Ahmet Alparslan’a haber verdi. Muhtar Alparslan da acı haberi baba Erdoğan’a iletti. Şehit polisin Boğazlıyan’da oturan ağabeyi Muhammet Erdoğan’ın TOKİ konutlarındaki evine Türk bayrağı asıldı.

VATAN SAĞ OLSUN

Acılı baba Ramazan Erdoğan, oğlunun cenazesini almak üzere Boğazlıyan’da oturan büyük oğlu Muhammet ile birlikte dün akşam emniyete ait araçla Ankara’ya, ardından uçakla Diyarbakır’a gitti. Baba Erdoğan, emniyet tarafından tahsis edilen araca binerken, "başın sağolsun" diyen vatandaşlara, "Vatan sağolsun" demekle yetindi.

Şehit polisin ev kadını olan ve İstanbul’da oturan annesi Tuğba Erdoğan da acı haber üzerine yakınlarıyla birlikte ;Boğazlıyan’a geldi. Şehit polisin operasyona gitmeden önce annesini arayıp, "Anne hakkını helal et, ben şehit olmaya gidiyorum" dediği öğrenildi. Anne Erdoğan’ın ise oğlunun bu sözlerine kızıp, "böyle şeyler söyleme" dediği ifade edildi.

Şehit polisin amcası Hanifi Erdoğan’ın da halen İstanbul’da Terörle Mücadele Şubesi’nde polis olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit polis Mustafa Erdoğan 3 kardeşi bulunduğu, küçüğü olan kız kardeşi Şeyma Erdoğan Ertuğrul ile ağabeyi Muhammet Erdoğan’ın evli oldukları öğrenildi. Muhammet Erdoğan’ın ise ;Boğazlıyan’da ;minibüsüyle yolcu taşıdığı belirtildi.

Boğazlıyan’da kardeşleri ile amca çocukları bulunan şehit Erdoğan’ın köydeki mezarı da hazırlandı. Şehit polis Erdoğan’ın baba ocağı Boğazlıyan’ın Dereçepni Köyü’nde yarın öğlen namazına müteakip toprağa verilecek. Boğazlıyan’daki TOKİ konutları ile birlikte Dereçepni Köyü’ndeki evlere Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİT POLİSİN SON YAZISI; ’VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN’

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’ndeki Cudi Dağı’nda PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Özel Harekat polisi 25 yaşındaki Yavuz Selim Arslan’ın Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü. Şehit polisin internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta da ’Varlığım Türk varlığına armağan olsun’ yazılı son fotoğrafı anı kaldı.

Şehit polis Yavuz Selim Arslan’ın Göksun’a bağlı Bozhüyük Beldesi Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan babası Mehmet ve annesi Gülşen Arslan’a acı haberi Kaymakam Vekili Faik Arıcan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Göksun Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Şener İzci’den oluşan heyet verdi. Oğullarının şehit düştüğü haberiyle sarsılan Gülşen ve Mehmet Arslan çifti, gözyaşlarına boğuldu. Evlat acısını derinden hisseden çifti, Kaymakam Vekili Faik Arıcan teselli etti. Şehidin adını taşıyan mahallede yaşayan komşuları ve yakınları, evin balkonuna Türk Bayrağı astı.

Mahalleye gelen sağlık ekibi, 4 çocuk annesi Gülşen Arslan’ı ve iki kız ve bir erkek kardeşine sakinleştirici iğneler yaptı.

Şehit yakınları beldede hayvancılık yapan ailenin en büyüğü olan Yavuz Selim Arslan’ın okumayı çok sevdiğini, geçmişte elinden kitabı düşürmediğini belirterek, "Bozhüyük Çok Proğramlı Lisesi’nde okurken, ailenin yetiştirdiği hayvanları da otlatmaya götürürdü. Doğayı ve kitap okumayı çok severdi" diye konuştu. 4 yıllık polis Yavuz Selim Arslan’ın dağların zirvesinde elindeki silahıyla çektirdiği Facebook’taki kapak fotoğrafı hatıra kaldı. Şehit Arslan’ın, 25 Şubat’ta eklediği bu fotoğrafın üstünde "Varlığım, Türk varlığına armağan olsun..." yazdığı görüldü. Şehidin yakınları ve arkadaşları Facebook’taki fotoğrafının altına "Öyle de oldu yavuzum. Mekanın cennet olsun. Allah ailene sabırlar versin. Nur içinde yat" yazarak duygularını paylaştı.

Haberin Devamı