Gazete Vatan Logo

Çarşafla saklandı mısırcı polis yakaladı

Kız kardeşinin ilişki yaşadığı kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili aranan Çeçen komutan Kehursayev’in büyük kızı Laura Kehursayev, çarşaf giyip, gözlük takarak yaşadığı İstanbul’da seyyar satıcı kılığına giren polislerce yakalandı

İstanbul’da bulunan ve Çeçenistan’da komutanlık yapan Sultan Kehursayev’in kocasından boşandıktan sonra 6 yaşındaki çocuğu ile Bursa’da yaşayan kızı Latmira Kehursayev, evli ve 5 çocuk babası olan Vetan Mavludov ile ilişki yaşamaya başladı. Durumu öğrenen genç kadının İstanbul’da yaşayan ablası Laura Kehursayev, 11 Haziran’da Vetan Mavludov’u arayarak kızkardeşinden uzak durmasını istedi.

Tartışmanın ardından abla Kehursayev, aynı gün aralarında dini nikahla yaşadığı Muhammet Borçhaev’in de bulunduğu 8 kişiyle birlikte iki otomobille, Bursa’ya Panayır Mahallesi’ne geldi. Kehursayev, kızkardeşi Latmira Kehursayev ve Vetan Mavludov’u konuşmak için çağırdı. Belirtilen adrese Latmira Kehursayev tek başına, Vetan Mavludov ise arkadaşları Murat Demirelve Mahmut Eşref’le geldi. İki taraf arasında tabanca ve bıçakların kullandığı kavga çıktı.Dört yerinden bıçaklanan Vetan Mavludov öldü, iki arkadaşı yaralandı.

Olay sonrası Gürcistan ve Çeçenistanlı Maradi Onıani, Aslan Mikaledze ile Gurem Gegesshıdze tutuklanırken, Laura Kehursayev ve Borçhaev olayın azmettirici olarak aranmaya başladı.,

Haberin Devamı

Mısır satan polisler

Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından 6 kişiden oluşan iki ayrı özel ekip kurdu. Ekipler, tanınmamak için çarşaf giyip güneş gözlüğü takan Laura Kehursayev ile saçlarını kısa kestirip, sakalını ise kestiğini tesbit ettiği ettiği Muhammet Borçhaev’in İstanbul Aksaray ve Pendik’te gidebilecekleri iki ayrı adresi belirledi. Seyyar satıcı gibi mısır ve çocuklar için şeker satan polisler, geçen perşembe günü Laura Kehursayev ile Muhammet Borçhaev’i Aksaray’da gördü.

Aikidoyla direndi

Yakalanacaklarını anlayan siyah kuşak aikidocu olan Muhammet Borçkhaev, polislere uzun süre dirense de etkisiz hale getirilip, Laura Kehursayev ile birlikte gözaltına alındılar. Evdeki aramada sahte pasaport ve kimlikler ele geçirildi. Bursa’ya getirilen Kehursayev’in ifadesinde, “Kızkardeşim ile olayda ölen Vetan Mavludov’la konuşmak için Bursa’ya eşim ve adamlarıyla birlikte geldim. Tekrar küfür edince kavga çıktı. Ben kimseyi öldürmedim” dediği öğrenildi. Kehursayev ve Borçhaev tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı