Gazete Vatan Logo

Canan Karatay'dan bakana ceviz bahçesi yanıtı!

Canan Karatay'dan bakana ceviz bahçesi yanıtı!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Üsküdar Üniversitesi'nde katılacağı program öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Akdağ'a Karatay için söylediği, "Aydın'a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesi ile anlaşmış" şeklindeki söz hatırlatılınca, "Böyle bir bilgi bana geldi. Eğer bu doğruysa çok yanlış. Doğru değilse zaten mesele yok" dedi. Akdağ'ın bu sözleri üzerine Canan Karatay'dan jet bir yanıt geldi. Karatay, "Halka önerdiğim hiçbir gıdanın hiçbir şekilde ticaretini yapmadım yapmam. Ne bir internet satış sitem var ne de iddia edildiği gibi anlaşma yaptığım bir ceviz bahçesi…" dedi.

Bakan Akdağ, Kalp ve İç Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ile ilgili yaptığı eleştirilerin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Bunu kişiselleştirmek istemiyorum, genel olarak topluma bir mesaj vermek amacıyla konuşmuştum. Bu genel amacı yeniden vereceğim. Bilim insanları, popülist davranışlarla toplumla aralarındaki bilgi farklarını kullanarak bunu kazanca çevirmemeliler. Bu bilim anlayışıyla bağdaşmaz. Bütün bilim insanlarının aksine şeyler söyleyerek, illa orijinal olacağım diye bilim insanları ile çatışarak, tıbbının genel anlamda kabul ettiği hususlara karşı çıkarak vatandaşlara mesajlar vermek, özellikle de bunu basın yoluyla yapmak, kanaatimce çok yanlış. Maalesef Türkiye'de bu bir moda haline geldi. Gündemde kalmak için onlarca, yüzlerce bilim adamının söylediğini, klasik kitaplardaki malumatı reddeden davranışların yanlış olduğuna inanıyorum. Bunların vatandaşlarımıza zarar vereceğine inanıyorum. Onun için vatandaşlarımız bu basın yoluyla kendilerine akıl verenlerden çok doğrudan kendi hekimleriyle, kendi diyetisyenleriyle, kendi ihtiyaçlarına göre irtibat kurdukları sağlık kuruluşlarıyla meselelerini çözerlerse zannediyorum çok daha doğru bir iş olur"

Haberin Devamı

CEVİZ BAHÇESİ

Bakan Akdağ'a Karatay için söylediği, "Aydın'a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesi ile anlaşmış" şeklindeki söz hatırlatılınca, "Böyle bir bilgi bana geldi. Eğer bu doğruysa çok yanlış. Doğru değilse zaten mesele yok" dedi.

Haberin Devamı

Akdağ, internet satışı konusunda ise, "Doğrudan ya da dolaylı yollardan yapılan satışları asla uygun bulmuyorum. Bu bir takım bilgi satışı, kitap satışı ya da bir takım bitkisel ürünlerin satışı dolaylı olarak reklamı gibi tecelli ediyor hepsini yanlış buluyorum" diye konuştu.

CANAN KARATAY'DAN BAKAN'A JET YANIT

Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ'ın şahsıma yönelik söylediği iddia edilen ağır ithamlarla ilgili açıklamamdır:

Öncelikle hiçbir dayanağı olmayan, direkt şahsımı hedef alan bu ithamların Sağlık Bakanı tarafından yapıldığına inanmıyorum. İnanmak istemiyorum. Şayet Sayın Bakan'ın böyle bir açıklaması varsa; kendisinin yalan ve yanlış bilgilendirildiğini belirtmek isterim. Halka önerdiğim hiçbir gıdanın hiçbir şekilde ticaretini yapmadım yapmam. Ne bir internet satış sitem var ne de iddia edildiği gibi anlaşma yaptığım bir ceviz bahçesi…

Bugüne kadar halk sağlığı için yaptığım açıklamalardan dolayı defalarca hedef gösterildim. Çünkü söylediğim şeyler sağlığı ticarileştiren şirketlerin işine gelmiyordu. Beni de kendileri gibi göstermek için bu defa iftira kampanyaları başlattılar. Sayın Sağlık Bakan’ının söylediği iddia edilen sözler de bu iftira kampanyasının bir sonucudur.

Haberin Devamı