Gazete Vatan Logo

Caddeler dere oldu, ne araba geçebildi ne yaya

Gece başlayan ve sabah saatlerinden itibaren şiddetini artıran sağanak yağış hayatı tam anlamıyla felç etti. Trafik arapçasına döndü, saatlerce beklemek zorunda kalan araçlar kontak kapattı, yayalar suların içinde yüzdü

Dün sabah İstanbul sokakları 'Su dünyası' filmini andırıyordu. 7 tepeli şehrin neredeyse tüm ana caddeleri -ki çoğu zaten eski dere yatakları- dereye döndü. İş merkezi Mecidiyeköy ve Dereboyu caddesi sular altında kaldı. Bir ara caddeler trafiğe kapanınca araçlar kontak kapatarak saatlerce oldukları yerde bekledi. Otobüslerde beklemektense yürümeyi tercih eden yayaları da kötü bir sürpriz bekliyordu. Çoğu yerde yükselen sular yayaların geçmesine de izin vermedi. Özellikle Avcılar, Sarıyer, Beyoğlu, Fatih, Mecidiyeköy, Bahçelievler, Kağıthane, Bakırköy, Bağcılar, Üsküdar ve Beşiktaş'ta etkili oldu.

Tavukçu Deresi taştı
Sağanak yağmur nedeniyle Bahçelievler'de Tavukçu Deresi'nin taşması sonucu, bazı yerlerde yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde su birikintileri oluştu. Taşan dere suları, Gümüşlük, Yeşilada, Mercan, Öner ve Tezer sokaklarını bastı. Çok sayıda araç bu sularda kalırken, ev ve işyerinin bodrum katlarında da su baskınları meydana geldi. Beykoz'da da yaklaşık 50 ev ve işyerinde su baskını oldu. Beykoz Çubuklu Mezarlıklar yanında servis minibüsünde mahsur kalan öğrenciler, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Deniz de ulaşım durdu
Yağıştan tramvay ve deniz otobüsleri de olumsuz etkilendi. Sabah saatlerinde Topkapı-Cevizlibağ arasındaki tramvay yolunda bir aracın kalması nedeniyle Topkapı-Zeytinburnu arasındaki tramvay seferleri yapılamazken, Aksaray'da hat üzerinde su birikmesi nedeniyle de buradan Eminönü'ne aksamalı seferler gerçekleştirildi. Aksaray-Havalimanı arasında çalışan hafif metro da, Bayrampaşa istasyonuna yolcuların su baskını nedeniyle ulaşamaması üzerine bu durakta yolcu indirip bindiremedi.

Topbaş Brezilya'da
İstanbullular, geçen Ağustos ayında yaşanan sel felaketi öncesinde vatandaşları uyaran ancak dün etkili olan yağışlar öncesi hiçbir uyarıda bulunmayan ve önlem almayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. İstanbul sağanak yağmurlarla uğraşırken; Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise bir konferans için Brezilya'da bulunuyordu. Topbaş, Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde düzenlenen Dünya Yerel Yönetimler Birliği Toplantısı'na katılmak üzere önceki gün Brezilya'ya gitti. 1. oturum toplantısında bir konuşma yapacak olan Topbaş'ın Pazar günü İstanbul'a döneceği öğrenildi.

Haberin Devamı