Gazete Vatan Logo

Buzlar eriyor!

Başbakan Maliki, Davutoğlu’nu Bağdat’ta ağırladı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu Bağdat’ta ağırlayan Başbakan Maliki, “Bölgedeki son durum işbirliği gerektiriyor” dedi

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin daveti üzerine dün başkent Bağdat’ta gitti. Davutoğlu, Irak Başbakanı Nuri Elmaliki ile Bağdat’ta bir araya geldi. Maliki, Irak’ın bütün ülkelerle ortak çıkar, karşılıklı saygı ve içişlere karışmamak üzerine yapılı iyi ilişkiler içinde olmak istediğini belirtti. Maliki ayrıca “Bölgedeki son durum tüm tarafların işbirliği içine girmesini gerektiriyor” dedi. İki ülke arasındaki ilişkileri değerlendiren Maliki, şöyle konuştu:

“Son gelişmeleri iki ülke halkı memnuniyetle karşıladı. Irak ile Türkiye arasında istikrarlı ve güçlü ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Şahıs ve hükümetler değişse dahi iki ülke arasında istikrarlı ilişkilerin baki olmasını hedefliyoruz ve bu konuda ufkumuz çok geniş. Terörle mücadele ve güvenlik konusunda birlikte atılacak çok adımlar var.

‘İşbirliği gerekiyor’

Öte yandan Davutoğlu bölgedeki gelişmeler başta olmak üzere her açıdan iki ülke arasında işbirliği yapılması gerektiğini belirtti. Davutoğlu ayrıca Irak’taki terör saldırılarını kınayarak, “Irak’a yapılan saldırı Türkiye’ye de saldırı sayılır. Bu konuda istihbarat dahil her konuda işbirliğine hazırız. Bölgemiz yeteri kadar kan kaybetmiştir. Bundan sonra hep beraber barış ve istikrar yönünde çalışmak durumundayız” dedi.

Suriye konusunda Irak ile çok daha yakın bir istişare mekanizmasını bundan sonra da işleteceklerini ifade eden Davutoğlu, bölgede mezhep ve etnik çatışma fitnesini çıkarmak isteyenlere karşı da omuz omuza birlikte olacaklarına dikkati çekti.

Haberin Devamı