Gazete Vatan Logo

‘Büyük şeytanı öldürmeye gidiyorduk’

Yaralı teröristten itiraf...

Niğde Hastanesi’nde tedavi altına alınan teröristlerin üzerinden Arnavutluk Pasaportu çıktığı belirtilirken, Arapça ve Almanca da konuştukları öğrenilen teröristlerin ilk ifadeleri hastanede alındı. Teröristlerden birinin silahları İstanbul’a bıraktıktan sonra Bulgaristan üzerinden Kosova’ya dönmek istediklerini söylediği öğrenildi. Diğer teröristin ise “Büyük şeytanı öldürmeye gidiyorduk. Biz sadece kadın çocuk ve yaşlıları öldürmeyiz. Onun dışında kafirlerin canını almaya ant içtik. Kafirleri öldürmeye gidiyord-uk. Yolda karşımıza başka şeytanlar çıktı önce onları öldürdük” dediği öne sürüldü. Öte yandan yakalanan teröristlerden E.S ve E.A’nın anne babalarının Çin, İsveç ve Almanya’da olması nedeniyle bu ülkelerde de bağlantılarının olabileceği belirtildi.


Kosova’da eğitim aldılar

Otobandaki kanlı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. İstihbarat birimleri üç teröristin geçtiğimiz ramazan ayında yine Türkiye üzerinden kaçak yollarla Suriye’ye geçtiklerini belirledi. Üç teröristin Suriye’ye geçişi öncesi ise Kosova’da bir kasaba kırsalında kampta eğitim aldıkları ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Elimizdeki bilgilere göre, Suriye içinde faaliyet gösteren gruplardan bazılarına aitler. Ama hangi terörist gruba ait o yöndeki çalışmaların soruşturması devam ediyor. El Kaide bağlantı var mı, gelişmeler sonucu ortaya çıkacak” dedi.

IŞİD için çatıştılar

Bir yıllık süre içerisinde Suriye içinde El Kaide’ye bağlı IŞİD saflarında çatışmalara giren üç teröristin başka bir saldırı hazırlığı için Türkiye’ye gönderildiği iddia edildi. Üç teröristin dört gün önce Asi Nehri üzerinden sınırı kaçak yollarla geçtikleri, Hatay’a gelerek buradaki bağlantılar üzerinden silah temin ettikleri öne sürüldü. Teröristlerin daha sonra Hatay’da bir taksici ile anlaşarak İstanbul’a gelmeyi planladıkları belirlendi.

Haberin Devamı