Gazete Vatan Logo

‘Büyük kulak’ operasyonu!

Dinlenmeyen kalmamış

2007-2011 yıllarına ait usulsüz dinlemelerle ilgili Ankara merkezli 16 ilde operasyon yapıldı. Yakalama kararı çıkarılan aralarında polis müdürlerinin de olduğu 34 kişinin, devletin zirvesinden medya patronlarına kadar çok sayıda ismi dinlediği iddia edildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Alparslan Karabay’ın talimatıyla emniyette 2007-2011 yıllarına ait usulsüz dinlemelerle ilgili Ankara, Şanlıurfa, Van, Kars, Iğdır, Bayburt, Erzurum, Tokat, Eskişehir ve Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 16 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonun, HSYK Başmüfettişleri Ali Rıza Karakan ile şu an HSYK 2. Daire Başkanı olan Mehmet Yılmaz’ın, Ankara 11. ve 12.

ağır ceza mahkemelerinde geçen yıl yaptıkları araştırma sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunmasıyla başlatıldığı öğrenildi.

34 gözaltı kararı

34 kişi için gözaltı kararı verildiği belirtilirken iki kişinin cezaevinde olduğu şu ana kadar da 25’inin gözaltına alınarak Ankara’ya gönderildiği kaydedildi. Hakkında gözaltı kararı bulunanların 17’sinin emniyet müdürü, 3’ünün ise polis memuru olduğu belirtildi. Gözaltına alınan isimler arasında Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Coşkun Çakar ve Recep Güven’in de olduğu bildirildi. Emniyet Müdürü Lokman Kırcılı’nın ise arandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Medya ve siyasiler...

Gözaltı kararı verilen şüphelilerin 48 kişiyi usulsüz dinlediği iddia edildi. Şüpheliler, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, gazeteciler Fikret Bila, Abdulkadir Selvi, Mehmet Akif Beki, Ertuğrul Özkök, Zeynep Koç, eski TBMM Başkanı Ahmet Hüsamettin Cindoruk, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Şevket Kazan ve Ömer Vehbi Hatipoğlu’nu usulsüz dinlemekle suçlanıyor.

İHA projesi de izlenmiş
Usulsüz dinlendiği belirlenenler arasında, işadamları ve bazı emniyet müdürlerinin yanı sıra, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi Zekeriya Gökşinli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, İnsansız Hava Aracı Projesi Müdürü Mehmet Demir Çiğdemoğlu, Ankara Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hasan Tekbaş, Anayasa Mahkemesi Üyesi Serdar Özgüldür’ün oğlu Gökhan Özgüldür, TMO Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Köse ve Tapu Kadastro Bölge Müdürü Ayhan Cevher’in de yer aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Danışmanlar bile dinlenmiş
Şüphelilerin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı Ahmet Ertürk, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doktoru ve başdanışmanı Aylin Cesur, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Koruma Müdürü Murat Mantuş, Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker ile Bahçeli’nin Başdanışmanı Zuhal Topçu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü, TOKİ Başkan Yardımcıları Mehmet Memduh Dizdar, Ercan Tıraş, Çağatay Göktayoğlu, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca’yı da dinlediği öne sürüldü.
Zeybek ile Aydın şikayetçi olmadı
Eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek ile MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın da usulsüz dinlendiğinin tespit edildiği ancak Zeybek ve Aydın’ın soruşturma kapsamında şikayetçi olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı