Gazete Vatan Logo

Bursa Valiliği duyuruyu yaptı: Şiddetli lodos geldi, 29 Kasım Bursa okullar tatil mi edildi?

Bursa'da şiddetli fırtına gece saatlerinden itibaren başladı. Tüm yurtta etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları özellikle Marmara'da etkili oluyor. Kar yağışının etkili olduğu illerde eğitime ara verilmişti. İstanbul ve Bursa'da fırtına ve rüzgarın giderek şiddetini artırması üzerine Bursa Valiliği'ndan tatil duyurusu geldi mi sorusu da gündem oldu. Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin beklediği haber geldi. Peki Yarın Bursa'da okullar tatil mi?

Bursa Valiliği duyuruyu yaptı: Şiddetli lodos geldi, 29 Kasım Bursa okullar tatil mi edildi?

Bursa'da 29 Kasım okullar tatil mi sorusunun yanıtı araştırılmaya devam ediyor. Gece saatlerinden itibaren etkisi artıran ve şiddetli fırtınaya sebep olan rüzgar eğitime de engel oldu. Tüm Türkiye'de etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları bazı illerde kendini kar yağışıyla gösterdi. Özellikle Zonguldak, Mersin, İskenderun gibi kıyı şehirlerinde deniz taştı, adeta küçük tsunamiler meydana geldi.

BURSA VALİLİĞİ DUYURU...

Bursa'da yaşayan vatandaşlar, şiddetli fırtınanın etkisini giderek artırdığı gece saatlerinde Valilik'ten açıklama bekledi. Geçtiğimiz hafta okulların tatil edildiği Bursa'da yarın da tatil olacak mı?

Bursa Valiliği'nden okulların tatil edildiğiyle ilgili henüz bir duyuru yapılmadı. Gece saatlerinde değişen hava şartlarıyla birlikte açıklama yapılması bekleniyor.

İSTANBUL'DA SAĞANAK UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Tekirdağ ile İstanbul Avrupa Yakası’ndan başlayarak 29.11.2023 Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul il geneli, öğle saatlerinden sonra Kocaeli çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

MARMARA


Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trakya, İstanbul ve Kocaeli'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor Rüzgârın, güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA 10°C, 19°C


Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

EDİRNE 7°C, 14°C


Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.