Gazete Vatan Logo

Bursa, Edirne ve Kocaeli'nde okullar yarın tatil mi? (10 Ocak 2017 Salı) Açıklandı

Türkiye genelinde Cuma gününden itibaren kar yağışı etkili oldu. Olumsuz hava şartlarından dolayı Bursa, Edirne ve Kocaeli'nde pazartesi günü okullar tatil edildi. Peki bugün de Bursa, Edirne ve Kocaeli'nde okullar tatil olacak mı? Öğrenciler ve veliler konuyla ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. Bursa, Edirne ve Kocaeli son durum...

Bursa, Edirne ve Kocaeli'nde okullar yarın tatil mi? (10 Ocak 2017 Salı) Açıklandı

Bursa, Edirne ve Kocaeli illerinde kar yağışının yarattığı elverişsizlikten dolayı pazartesi günü okullar tatil edildi. Meteorolojinin yaptığı açıklamaya göre kar yağışı etkisini arttırarak devam edecek. Peki Bursa, Edirne ve Kocaeli'nde bugün de okullar tatil edilecek mi? Bursa, Edirne ve Kocaeli valilikleri açıklama yaptı mı? İşte tüm detaylar...

BURSA'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Bursa Valiliği dün için yazılı açıklamada bulundu: "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

Meteorolojiden alınan bilgiye göre ise Bursa'da gece sıcaklığı -10 dereceye kadar düşecek ve don olayları yaşanabilecek. Bursa Valiliği 10 Ocak Salı günü okulların tatil olup olmayacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

EDİRNE'DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle Edirne'de tüm okulların tatil edildiğini duyurdu. Özcan: ''Valilik kararı ile Edirne'deki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle tatil edilmiştir.'' Vaililik yaptığı yazılı açıklamada ise kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personellerin idari izinli sayılacağını bildirdi. Yarın için henüz bir açıklama yapılmadı.
KOCAELİ'DE YARIN OKULLAR TATİL Mi?
Kocaeli Valisi HASAN Basri Güzeloğlu, olumsuz hava şartlarıyla ilgili Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Güzeloğlu: "Sevgili öğrenciler, olumsuz hava koşulları ve aşırı buzlanma nedeniyle ilimizde 9 Ocak günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir." Engelli ve hamile kamu personellerinin bir günlük idari izinli olduğunu açıklayan valilikten yarın için de açıklama yapması bekleniyor.