Gazete Vatan Logo

Bugün yazarı ile Yeni Şafak yazarı canlı yayında kavga etti

CNN Türk'te 'Ne Oluyor' programına katılan Bugün gazetesi yazarı Faruk Mercan ile Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi arasında gergin anlar yaşandı.

Cnn Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor" programına Bugün yazarı ve Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan ile Yeni Şafak Ankara Temsilcisi ve yazarı Abdülkadir Selvi'nin tartışması damga vurdu.

CD TARTIŞMASIYLA ORTAM GERİLDİ

Programda Abdülkadir Selvi, "Ekrem Dumanlı baştan aşağı yalan söylüyor" dedi. Selvi'nin bu sözlerine çok sinirlenen Faruk Mercan, "Orada Hayko Bağdat bir şey söyledi. Hayko dedi ki Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı bizim katıldığımız bir programda benim bu savunma CD'mi Ankara'da birileri izlemiş ve kızmışlar. İstanbul stüdyodaki bir arkadaş çıkmış Ekrem Dumanlı baştan sona yalan söylüyor dedi. Böyle birşey biz izlemedik diyor. Yani burada o arkadaşın izlediği söylenmedi ki. Belli ki birileri izlemiş. İzlemiş olabilir, olmayabilir. İstanbul'daki arkadaş Cumhurbaşkanının sözcüsü ise onu bilelim. Başta demiştim size programı kişileştirmeyelim. Kaldı ki İstanbul stüdyodaki arkadaş Risale-i Nur geleneğinde geliyor. İnsanlara ulu orta iftira atmasın. Bana böyle hitap edemez. Ben böyle terbiyesizliklerle böyle patavatsızlıklarla hükümet komiser kılığında gazetecilik yapılmaz. Sizden ve izleyicilerimizden özür dileyerek programdan ayrılacağım" dedi.

Haberin Devamı

SELVİ CEVAP VERDİ

Abdulkadir Selvi ise "Paralelin sözcüsüne haddini bildiririm. Bana oradan patavatsız diyen saygısızca ifadeler kullandı. Ben haddini bildirim. Kendisi edep haya nedir bilmelidir. "dedi.

MERCAN: SEN GAZETECİ MİSİN?

Faruk Mercan, "hükümet komiserliği" ile suçladığı Abdulkadir Selvi'ye "Senin hacmin ve kilon kaç? Sen gazeteci misin kardeşim, sen kime haddini bildiriyorsun. Sen Ekrem Dumanlı'yı tanımıyor musun. Sen Mustafa Ünal'ı tanıyor musun. Ünal'ın kuyruğundan ayrılmazdın. hükümet komserisi, sen gazeteci misin?" sözlerini sarf etti.

PROGRAMI TERK ETMEK İSTEDİ

Mercan daha sonra programı terk etmek istedi fakat diğer konuklar Fikri Sağlar ve Koray Çalışkan'ın araya girmesi üzerine yerinden kalkmasına rağmen tekrar oturarak yayına devam etti.

Haberin Devamı