Gazete Vatan Logo

Bugün var yarın yokuz!

4 Eylül 2002 tarihinde büyük bir heyecanla yayın hayatına başlayan Vatan gazetesi, özveri dolu geçen 16 yılın ardından maalesef bugün son sayısını yayınlıyor. Bu sayfalar, 16 yıl boyunca gazetemizi yalnız bırakmayan saygıdeğer okurlarımıza vedamızdır...

Bugün var yarın yokuz!

16 yıl önce, genç, heyecanlı ve çok donanımlı bir ekiple basın sektörüne yeni bir soluk getiren Vatan Gazetesi, birbirinden çarpıcı haberlere damga vurdu. Neredeyse her manşetiyle ülkenin gündemini belirledi.

Bu süre boyunca deneyimli ve yetenekli kadrosuyla diğer gazetelerden farkını yaratmayı başardı. Bu süre boyunca Vatan’a emeği geçen herkes adına, bizi yalnız bırakmayan tüm okurlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz...

16 yılda onlarca ödül

Çok konuşulan yüzlerce haber yayınlayan Vatan gazetesinin muhabirleri, gazetecilik meslek örgütleri tarafından birçok kez ödüle layık görüldü. İşte Vatan Gazetesi’nin 16 yıllık macerasında meslek örgütlerinden aldığı ödüllere sadece birkaç örnek:
TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ GAZETECİLİK BAŞARI ÖDÜLÜ
Türkan HİÇYILMAZ
06.12.2004 tarihinde yayınlanan Amiral Battı başlıklı haberiyle Siyasal haber ödülüne, Tayfun Bayındır ise 9-10/09/2004 tarihinde yayınlanan ‘Taciz Skandalı’ başlıklı haberleriyle Spor Haberi ödülüne layık görüldü.
TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU ÖDÜLÜ
2006 yılında VATAN gazetesi istihbarat servisi muhabiri Meltem Günay “Modern töre cinayetleri” haberiyle Türkiye Gazeteciler Federas-yonu’ndan birincilik ödülü aldı.
SEDAT SİMAVİ GAZETECİLİK ÖDÜLÜ
Burak KARA
Vatan Gazetesi’nde yayınlanan “Mitingden En Çarpıcı Kare” başlıklı fotoğrafıyla kazandı.
ABDİ İPEKÇİ HABER ÖDÜLÜ
Öge DEMİRKAN 19 Ocak 2011 tarihinde yayınlanan “Örgüt yok demedik...Delil yok” başlıklı haberiyle Abdi İpekçi Haber Ödülü kazandı.
UĞUR MUMCU ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK ÖDÜLÜ
2015 yılında Vatan Gazetesi Haber Merkezi muhabiri İlker Akgüngör, Fadıl Akgündüz konulu haberleriyle Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından ‘Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü. Akgüngör, 2015 ve 2016’da ise üst üste iki kez, Gazeteciler Cemiyeti tarafından kültür-sanat dalında ‘yılın gazetecisi’ seçildi.


Vatan serüveninde kaybettiklerimiz...
2002 yılından bu yana Vatan gazetesi, çok sayıda önemli isimlere yuva oldu. Hayatın her anında olduğu gibi, bu yolculuğumuzda da aramızdan ayrılan çok kıymetli meslektaşlarımız ve dostlarımız oldu Onlara ithafımızdır...
Onlara ithafımızdır...
Leyla Umar
Duygu Asena
Aytekin Hatipoğlu
Hikmet Bila
Okay Gönensin
Buket Aşçı
Necdet Saraç
Ercan Arıklı
Aydoğan Kaçıra

Haberin Devamı