Gazete Vatan Logo

Bugün ulaşım ücretsiz mi? 19 Mayıs İETT otobüsleri ücretsiz mi? Metro, metrobüs ve Marmaray ücretsiz mi?

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. Yıldönümü kutlanıyor. Resmi tatil olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle toplu ulaşımın ücretsiz olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, Bugün ulaşım ücretsiz mi? 19 Mayıs İETT otobüsleri ücretsiz mi? Metro, metrobüs ve Marmaray ücretsiz mi? Bugün otobüsler kaça kadar ücretsiz? İşte detaylar…

Bugün ulaşım ücretsiz mi? 19 Mayıs İETT otobüsleri ücretsiz mi? Metro, metrobüs ve Marmaray ücretsiz mi?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle otobüs, metro, metrobüs ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığı pek çok kişinin merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, Bugün ulaşım ücretsiz mi? 19 Mayıs İETT otobüsleri ücretsiz mi? Metro, metrobüs ve Marmaray ücretsiz mi? Bugün otobüsler kaça kadar ücretsiz? İşte detaylar…

19 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İBB'den yapılan açıklamada, "19 Mayıs perşembe günü İETT seferleri Cumartesi sefer tarifesine göre yapılacaktır. Tüm toplu ulaşım araçları bayram süresince ücretsiz olarak hizmet verecek. Havalimanı hatları ve Adalar'da yapılan seferler uygulamaya dahil değildir." ifadelerine yer verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda; Toplu taşıma araçları (otobüs, metro, ANKARAY ve teleferik) ücretsiz olarak hizmet verecek." ifadesi yer aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferlerinin 19 Mayıs’ta ücretsiz olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Twitter hesabından, Bakanlığa bağlı Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferlerinin 19 Mayıs’taki faaliyetlerine ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenlerimiz 19 Mayıs’ta saat 00.00’dan 23.59’a kadar ücretsiz hizmet verecektir" denildi.