Gazete Vatan Logo

Bugün otobüsler ücretsiz mi, 12 Eylül Pazartesi okulun ilk günü otobüs bedava mı? Toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs, vapur…

Okullar bugün açıldı, yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Okulların ilk günü toplu taşıma kullanacak olan vatandaşlar otobüs, metro, vapur, metrobüslerin ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 12 Eylül'de otobüs, vapur, metro ve metrobüslerin ücretsiz olup olmayacağına ilişkin açıklama yaptı. Peki, bugün toplu taşıma ücretsiz mi? İETT otobüs, metro, metrobüs saat kaça kadar ücretsiz? Okulun ilk günü otobüs bedava mı?

Bugün otobüsler ücretsiz mi, 12 Eylül Pazartesi okulun ilk günü otobüs bedava mı? Toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs, vapur…

Milli Eğitim Bakanlığı'na okullarda bugün yeni eğitim öğretim yılı başladı. Okula gitmek için toplu taşıma kullanacak olan öğrenciler, veliler ve toplu taşıma kullanacaklar toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını sorguluyor. Peki, bugün toplu taşıma ücretsiz mi? 12 Eylül Pazartesi okulun ilk günü otobüsler bedava mı, İETT otobüs, metro, metrobüs saat kaça kadar ücretsiz?

Okullar ücretsiz mi 12 Eylül 2022?

Okulların açıldığı ilk gün olan 12 Eylül Pazartesi günü İstanbul'da birçok toplu taşıma aracı vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek.

Metro İstanbul ve İETT’nin 2 bin 248 ek sefer yaparak yaklaşık 500 bin ek yolcu taşıyacağı bilgisini paylaşıldı.

Toplu taşıma kaça kadar ücretsiz?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İETT yönetimi tarafından açıklama ile netleştirildi. Yapılan açıklamada;

"12 Eylül 2022 Pazartesi günü 06.00 - 14.00 saatleri arasında İstanbul kartınızı kullanarak ücretsiz seyahat edebilirsiniz" ifadesi kullanıldı.