Gazete Vatan Logo

Bugün iftar kaçta? 11 Ocak iftar vakti 2024: Akşam ezanı kaçta okunuyor, Regaip Kandili’nde iftar kaçta açılacak?

Regaip Kandili için oruç tutan vatandaşlar illerin iftar vaktini sorgulama başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı il il namaz vakitlerini paylaşıyor. Regaip Kandilinde sahura kalkıp imsak vakti orucunu tutan vatandaşlar akşam ezanı ile oruçlarını açacak. Peki, 11 Ocak iftar vakti ne zaman? Akşam ezanı kaçta okunuyor, Regaip Kandili’nde iftar kaçta açılacak? İşte 11 Ocak iftar vakti 2024…

Bugün iftar kaçta? 11 Ocak iftar vakti 2024: Akşam ezanı kaçta okunuyor, Regaip Kandili’nde iftar kaçta açılacak?

Üç ayları eda eden vatandaşlar 2024 yılının ilk kandili idrak ediyor. İslam aleminin heyecanla karşıladığı Regaip Kandili'nde oruç tutan vatandaşlar ezanı saati gelince oruçlarını açacak. 11 Ocak Perşembe Regaip Kandili orucu saat kaçta açılacak? Bugün iftar kaçta, akşam ezanı kaçta okunuyor?

İFTAR VAKTİ İL İL 11 OCAK 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı namaz vakitleri 11 Ocak 2024 için şöyle:

İstanbul: 18:02
Ankara: 17:49
İzmir: 18:16
Adana: 17:47
Bursa: 18:04

Dinî açıdan güneşin batmasıyla önceki gün sona erer ve yeni bir gün başlar. Gece gündüzden önce gelir (Kurtubî, el-Câmi’, 14/15). Nitekim Ramazan ayı, Şaban ayının son gününde güneşin batışıyla başladığı için o gece teravih namazı kılınmakta ve Ramazan’ın son gününde güneşin batışıyla Şevval ayı başladığı için o gecede teravih namazı kılınmamaktadır. Cuma günü de perşembe günü akşam vaktinin girmesiyle başlar, cuma günü akşam vaktine kadar devam eder. Mesela “Receb’in ilk cuma gecesi” dendiği zaman perşembeyi ilk cumaya bağlayan gece (akşam vaktinden sabah vaktine kadar olan süre) anlaşılır. Yine “Şaban’ın 15. gecesi” bu ayın 14. gününü 15. güne bağlayan gece, “bayram gecesi” de arefe gününü bayrama bağlayan gecedir.

Bu itibarla kandil geceleri için tutulan nâfile oruçların asıl zamanı, geceyi takip eden gün olmakla birlikte, daha önceki günle birlikte de oruç tutulabilir.

Haberin Devamı

İFTAR VAKTİ 11 OCAK 2024