Gazete Vatan Logo

Bu yıl biletler pek jan janlı

Sahteciliğe karşı bu sene basılan piyango biletlerinde güvenlik ön planda tutuldu. Bilet numarasının yazıldığı bölüm, rakamlar elle hissedilecek şekilde hafif kabartmalı bir biçimde yapıldı, özel bir mürekkep kullanılarak renklerin daha canlı görünmesi sağlandı ki bu renkli fotokopi ile orijinal biletin direkt olarak ayırt edilmesini sağlıyor

Sahteciliğe karşı bu sene basılan piyango biletlerinde güvenlik ön planda tutuldu. Bilet numarasının yazıldığı bölüm, rakamlar elle hissedilecek şekilde hafif kabartmalı bir biçimde yapıldı, özel bir mürekkep kullanılarak renklerin daha canlı görünmesi sağlandı ki bu renkli fotokopi ile orijinal biletin direkt olarak ayırt edilmesini sağlıyor. Renkli fotokopi her zaman daha mat renkler veriyor. Ama bu yılın bileti canlı renklere sahip. Mor ışığa tutulduğu zaman biletin üstünde renkli kırçıllar görünüyor, eğer mor ışık yoksa bilet güneşe tutulduğu zaman biletin içinden Milli Piyango İdaresi'nin ambleminin görülmesi gerekiyor.

Biletinizin arkasını imzalayın
15 trilyon büyük ikramiyeli milli piyango biletlerini alırken dikkat etmek gerekiyor. Milli Piyango İdaresi yetkilileri, bilet alırken, arkasında bayi satış mührü bulunmasına dikkat edilmesini öneriyor. Ayrıca güvenlik açısından biletlerin arkasının sahipleri tarafından imzalanması da gerekli.

En şanslı il İstanbul
Son 10 yılda yılbaşı özel çekilişlerinde talih kuşu en fazla İstanbul'a uğradı. 10 çekilişte büyük ikramiye 7 kez çeyrek bilete, 2 kez yarım, 1 kez de tam bilete isabet ederken, İs-tanbul 9 ikramiye ile özel çekilişlerin en şanslı kenti oldu. İstanbul'u 6 talihli ile Ankara izliyor. Son 10 yılda İzmir, Mersin, Eskişehir ve Adana da 2'şer talihli çıkardı. Manisa, Tarsus, Akhisar, Turhal, Batman, Aydın, büyük ikramiyenin sık çıktığı diğer yerler...

En şanslı numara 3
1994-2003 yılları arasında büyük ikramiye kazanan numaralara bakıldığında en şanslı numara 3. Bu dönemde büyük ikramiye 5 kez sonu 3 ile biten biletlere isabet etti. 2 ikramiye, sonu 2 ile biten bilete çıkarken, talih kuşu birer kez de sonu 8, 1 ve 0 ile biten biletlere kondu. Büyük ikramiye 3 kez 5 ile başlayan biletlere isabet etti. 2, 3 ve 6 ile başlayan biletlere de 2'şer kez büyük ikramiye çıkarken, 4 ile başlayan bir bilet de 1 kez büyük ikramiyenin sahibi oldu.

İşte büyük ikramiyeler
1 kişiye........15 trilyon
1 kişiye..........5 trilyon
1 kişiye..........3 trilyon
5 kişiye..........1 trilyon
10 kişiye....500 milyar
30 kişiye....100 milyar
50 kişiye......50 milyar
100 kişiye....20 milyar
100 kişiye....10 milyar

Bilet fiyatları
Tam Bilet: 20 milyon
Yarım Bilet: 10 milyon
Çeyrek Bilet: 5 milyon

Haberin Devamı