Gazete Vatan Logo

Bu kez de ‘Üzüntüden’ dedi

Kuşhan Sağlık Merkezi’nde ölen Dila Kurt’un davası başladı

Dr. KuŞhan’ın zayıflama merkezinde Dila Kurt’un ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma, olaydan bir yıl sonra tamamlanabildi. Adli Tıp raporunda, Kurt’un 44 günde 15 kilo kadar zayıfladığı, genç kızdaki kronik kalp damar hastalığının, hızlı kilo vermesiyle aktif hale geçtiği vurgulandı. Raporda, “Obez kişilerde hızlı kilo vermenin kronik kalp hastalığının aktif hale geçirebileceği tıbben bilinmektedir” denildi. Beykoz Cumhuriyet Savcılığı Dr. Kuşhan hakkında, ’taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak’suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. İddianamenin kabul edilmesinin ardından Dr. Kuşhan’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

‘Üzüntü tetikledi’

Muzaffer Kuşhan, zayıflamak için sağlık merkezine gelen Dila Kurt’un anne ile babasının boşanması yüzünden tetiklenen kalp krizinden öldüğünü ileri sürdü. Dila Kurt’un ailesinin açtığı 1.1 milyon TL’lik dava, dün Beykoz 2’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya taraf avukatları katıldı. Muzaffer Kuşhan’ın avukatı dosyaya cevap dilekçesini sundu. Dilekçede dava açılan Kuşhan Sağlık ve Turizm Sanayii Şirketi adında bir şirketin bulunmadığı belirtildi.

Psikolog gibi

Dilekçede, Dila Kurt’un kalp krizi geçirmesinin gerçek nedeninin annesi Halime Şule Kurt ve babası Ahmet Kurt’un boşanma kararı almış olmaları yönündeki açıklamaları olduğu da ileri sürüldü. Boşanma haberinin Dila’nın kronik kalp rahatsızlığını tetiklediğinin anlatıldığı dilekçe anne ve babasının evlatlarının ölümüne sebebiyet vedikleri ifade edildi. Dila Kurt’un 24 Temmuz 2008’de kliniğe giriş yaptığını her türlü tahlil sonuçlarının normal çıktığının yer aldığı dilekçede ailesinin gün aşırı kızlarını ziyaret ettikleri belirtildi. Dilekçede olay “Dila Kurt saat 13.30’da tesiste mantarlı peynirli omlet ve salatadan oluşan öğle yemeğini yedi. Havuz başında anne ve kız kardeşi ile otururken baba onlardan uzak bir masada oturdu. Dilanın annesi boşanma kararını açıklayarak bunu kısa bir sürede gerçekleştireceklerini belirtti. Dila bunun üzerine kasılarak yere yığıldı” diye anlattı.



Haberin Devamı