Gazete Vatan Logo

‘Bu karar düzeltilmeli’

Başbakan Erdoğan’dan, Anayasa Mahkemesi’ne sert mesajlar

Twitter yasağını kaldıran AYM’ye “Tarih sizi affetmez” diye seslenen Erdoğan, “Hukuk ve hak tecelli etmedi. Tecelli edeceği gün yakındır. Bu kararın düzeltilmesi lazım” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim sonrası partisinin Meclis’teki ilk grup toplantısında, coşkulu bir kalabalığa seslendi. En meşakkatli seçim sürecinden geçtiklerini ifade eden Erdoğan, “Türkiye’nin imajını karalamaktan tutun, yatak odalarına girip insanların en mahrem görüntülerini kaydetmeye kadar, insanlık dışı her yöntemden medet umdular. Ellerine ne geçtiyse üzerimize fırlattılar. Fırlatacak bir şey bulamayınca kendi şereflerini, namuslarını, haysiyetlerini dahi gözden çıkarıp, onları bile fırlatmaktan çekinmediler” dedi. İsmet İnönü’nün “Namussuzlar kadar, namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz” lafını kullanan Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

‘Karşılıksız kalmayacak’

“Utanmadan, sıkılmadan, bizim kendi arzu ettikleri gibi bir balkon konuşması yapmamızı istediler. Bu yapılan ihaneti, alçaklığı sineye çekmedik, çekmeyeceğiz. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. İhanet, ajanlık, casusluk, alçaklık ve edepsizlik asla karşılıksız kalmayacak... Eğer bir balkon konuşması yapılacaksa, bunu CHP yapsın, MHP yapsın, BDP yapsın. Onların balkondan özür dilemeleri gerekiyor... Utanmadan, sıkılmadan halen bize diktatör diyor. Bizim milletimiz diktatörlere bu kadar sevdalı mı? Nasıl oluyor da gelip böyle bir aşkla partimizin peşinde?”

‘Osmanlı tokadı yediniz’

“İstanbul’da kazanacağını zannettin. Ne oldu? Millet senin yalanlarına inanmadı ve İstanbul’da tarihi bir Osmanlı tokadını yediniz. Şimdi ne yapıyorlar? Arada yaklaşık 700 bin oy farkı var, İstanbul seçimlerini de acaba iptal ettirebilir miyiz? Mantık, kafa yapısı bu... Niye? Bu tokadı hala hazmedemiyorlar. Her seferinde bu millet size bu tür adalet tokadı atmaya devam edecek.”

‘Twitter saldırıda araç’

“Twitter, Youtube, Facebook gibi uluslararası şirketler, son derece kuralsız biçimde Türkiye’ye yönelik saldırılarda araç olarak kullanıldığını herkes gördü. Birileri çıkıp, bu uluslararası şirketlerin çıkarını, milli çıkarlarımızın üzerinde görebilir. Türkiye’nin en acil hukuki sorunlarını gündemlerine almayanlar, uluslararası şirketlerin sorunları hakkında alelacele kararlar verebilir. Bireysel başvuruyu getiren iktidar biziz. Adı üzerinde bireysel başvuru. Ama eğer siz kalkar, bireysel başvuru değil de bütüncül bir anlam taşıyan, bütüncül bir yasa veya bir orada uygulamayı getirme kararını alacak olursanız, tarih sizi affetmez. Siz bununla sadece uluslararası ticari şirketlere hizmet etmiş olursunuz. Yasa başkadır, hukuk başkadır; hakla, hukukla yasayı lütfen birbirine karıştırmayalım. Biz burada sadece bu yasaya uyuyoruz. Ama burada hukuk ve hak tecelli etmemiştir. Onun da tecelli edeceği gün temenni ederim ki yakındır. Çünkü bu kararın düzeltilmesi lazım.”

‘Gözünün yaşına bakmayız’

Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen eski bakanlar da dün AK Parti’nin grup toplantısına katıldı. Erdoğan, konuşmasında, “Yolsuzluklar konusunda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Samimi her iddiayı ciddiye alırız. Yetimin hakkına el uzatana asla müsamaha göstermeyiz, o eli kırmakta asla tereddüt etmeyiz. Her iftiraya, her iddiaya da boyun eğecek değiliz” dedi.

‘Garip şeyler söylüyor’

“Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, yüzsüzlük ve pişkinlik içinde, yeniden gerilim üretmek isteyenlere, biz ayrıca böyle bir fırsatı tanımayacağız. Türkiye inşallah tarihinde ilk kez, halkın oylarıyla bir Cumhurbaşkanı seçecek. Ana muhalefetin genel müdürüne bak ya, söylediği lafa bak: ‘Biz sivil Cumhurbaşkanı istiyoruz’ diyor. Şu anda siyasi partilerin, milletvekillerinin teklifi ile Cumhurbaşkanı adaylığı olunabiliniyor mu yeni yasaya göre. Olunabiliniyor. Bu iş bitmiştir. Bunun kim olacağı noktasındaki kararı sen veremezsin. Sen kendi adayını belirlersin, eğer aday olacaksan seni aday yaparlar. Eğer yavru muhalefetin başındaki aday olacaksa o aday olur. Yavru muhalefetin başındaki zat, garip garip şeyler söylüyor. ‘İşte iki kişi kendi arasında oturacakmış, konuşacakmış, şöyle olacakmış, böyle olacakmış.’ Olabilir, bundan daha tabi daha, doğal ne var? Benim Cumhurbaşkanımla konuşmak suretiyle bu konuyu istişare etmemden daha doğal, daha tabi ne olabilir? Bundan niye rahatsız oluyorsun? Nihayetinde kararı verecek olan millet.”

‘Paralel’le mücadele!

“Millet bize bir kez daha güvenoyu verdi, politikalarımızı teyit etti. En önemlisi halkımız bize, paralel yapı ile mücadele talimatını verdi. Vatana ihaneti, ajanlık ve casusluk faaliyetleri artık tescillenen, Türkiye’nin istiklaline açıkça kasteden bu yapının tasfiyesi için millet bize yetki verdi. Bu konuda en küçük bir tereddüdün içinde olmayacağız. Yapılan ihaneti asla unutmayacağız, paralel yapının MİT tırlarına yaptığı saldırıyı, devletin en gizli görüşmelerini kaydedip yayınlamasını, şahsım, ailem ve arkadaşlarıma yaptığı ahlaksızları asla sineye çekmeyeceğiz. orumluların hepsi yargı önünde hesap verecek. Kendi paralel yargıları önünde değil, milletin yargısı önünde hesap verecekler. Paralel yapının uluslararası ajanlık faaliyetlerini tek tek ortaya dökeceğiz, uluslararası bağlantılarının üzerine gideceğiz. Tehdit altındaki herkesin, kendisine şantaj yapılan herkesin, hiç korkmadan, tereddüt etmeden bunları bizimle paylaşmasını istiyoruz. Örgüt liderinin bir alim değil, bir gönül insanı, bir hoca değil holding patronu, bir örgüt yöneticisi olduğu açıkça görülmüştür.”

Haberin Devamı